Απόρρητη έκθεση ΗΠΑ: Ο Αμπαούντ σχεδίαζε επιθέσεις από την Αθήνα - iefimerida.gr

Απόρρητη έκθεση ΗΠΑ: Ο Αμπαούντ σχεδίαζε επιθέσεις από την Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, οργάνωνε και συντόνιζε «χτυπήματα» από την Αθήνα.

Για αυτό προειδοποιούσε απόρρητη αμερικανική έκθεση από τον Μάιο του 2015, την οποία έφερε στη δημοσιότητα το δίκτυο Fox News. Σύμφωνα με αυτή, ο Αμπαούντ σχεδίαζε σύνθετες επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος και συντόνιζε τις επιχειρήσεις από ασφαλές καταφύγιο στην Αθήνα.

Την εν λόγω έκθεση συνέταξαν το FBI και το αμερικανικό Εθνικό Αντιτρομοκρατικό Κέντρο για το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Σε αυτή ο Αμπαούντ χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνος και τον συνδέουν με τις επιθέσεις του Ιανουαρίου στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου.

«Ο Αμπαούντ διηύθυνε την επιχείρηση από ένα ασφαλές καταφύγιο στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας κινητό τηλέφωνο. Άλλα μέλη της ομάδας επιχειρούσαν από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης» αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές αρχές προειδοποίησαν ότι ο τρόπος με τον οποίο είχε οργανωθεί η τρομοκρατική επίθεση στο Βερβιέ δείχνει ότι πλέον οι τζιχαντιστές συνεργάζονται υπό τις εντολές του Ισλαμικού Κράτους και πως φαίνεται ότι είναι πλέον σε θέση να πραγματοποιήσουν χτυπήματα μεγάλης έκτασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ