Αυτός είναι ο λόγος που νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι και ζαλισμένοι - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο λόγος που νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι και ζαλισμένοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εάν ανήκετε σε εκείνους που αισθάνονται εξουθενωμένοι, έχουν πονοκέφαλο και αναρωτιούνται το γιατί, η απάντηση είναι λόγω του κινητού σας.

Ζαλάδα, ναυτία, κούραση των ματιών και πονοκέφαλος είναι μερικά από τις ενοχλήσεις που μπορεί να αισθανθεί κανείς, κοιτώντας την οθόνη του τηλεφώνου του, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οταν επικεντρώνεστε σε αυτό με το 100% σας, ο εγκέφαλός σας πάσχει από τη γνωστική ασυμφωνία του να δει την κίνηση των σελίδων, ενώ το υπόλοιπο σώμα είναι σφιγμένο.

«Τυχεροί» φαίνεται πως είναι οι χρήστες του iOS, μιας και μπορούν να ελέγξουν την κίνηση, πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του.

Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν αρκούνται σε αυτό. Η έρευνα δείχνει πως η έκθεση σε εικονικά περιβάλλοντα, μπορεί να μειώσει την ικανότητα αντίδρασης σε ερεθίσματα, μακροπρόθεσμα.

Ορισμένοι ειδικοί, μάλιστα, παρομοιάζουν τα αποτελέσματα (διαταραχές όρασης, αδεξιότητα, ανισορροπία) με αυτά της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Μέχρι να πραγματοποιηθεί περαιτέρω μελέτη, οι επιστήμονες προτρέπουν να υπάρχουν διαλείμματα κατά τη διάρκεια χρήσης του κινητού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κινητό ζαλάδες κούραση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ