Δημοσκόπηση Reuters: Οι Αμερικανοί τρέμουν για ένα «χτύπημα», δεν θέλουν Σύρους στη χώρα τους - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Reuters: Οι Αμερικανοί τρέμουν για ένα «χτύπημα», δεν θέλουν Σύρους στη χώρα τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εντατικοποίηση των επιθέσεων σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους θέλει η πλειονότητα των Αμερικανών, μετά από το μακελειό στο Παρίσι.

Ομως, οι περισσότεροι παραμένουν αντίθετοι στο ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων, στο Ιράκ ή τη Συρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos. Οπως προκύπτει, οι Αμερικανοί, κουρασμένοι μετά από την παρατεταμένη σύγκρουση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, εμφανίζονται απρόθυμοι να εμπλακούν σε έναν ακόμη πόλεμο, παρότι πιέζουν για περισσότερη δράση.

Η δημοσκόπηση, που έγινε έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, δείχνει ότι το 63% των Αμερικανών φοβούνται ένα παρόμοιο χτύπημα κοντά τους. Μάλιστα, είναι πιο φοβισμένοι τώρα παρά αμέσως μετά από τη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης το 2013, παρότι εκείνη είχε γίνει επί αμερικανικού εδάφους.

Η ανησυχία για την τρομοκρατία αυξάνεται, σύμφωνα με την έρευνα. Από τους ερωτηθέντες, το 17% δηλώνουν αυτό το θέμα ως την κυρίαρχη ανησυχία τους, ποσοστό που ήταν 9% μόλις τον προηγούμενο μήνα.

Ακόμη, το 60% πιστεύει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα σε ό,τι αφορά τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά την ίδια ώρα το 65% αντιτίθεται στην αποστολή ειδικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία, κίνηση στην οποία έχει ήδη προχωρήσει ο Μπαράκ Ομπάμα. Ακόμη μεγαλύτερο- 76%- είναι το ποσοστό εκείνων που αντιτίθεται στη χρήση χερσαίων δυνάμεων.

Επίσης, το 52% των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι χώρες που θα υποδεχθούν πρόσφυγες από τη Συρία θα είναι λιγότερο ασφαλή. Ομως, είναι διχασμένοι για το αν πρέπει τα κράτη να σταματήσουν να υποδέχονται πρόσφυγες. Το 40% είναι υπέρ της μετεγκατάστασης γιατί οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι που προσπαθούν να γλιτώσουν από την τρομοκρατία, όμως το 41% δηλώνει ότι πρέπει να διακοπεί η υποδοχή τους, εξαιτίας της απειλής της τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημοσκόπηση τρομοκρατία πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ