Θρίλερ: Για εμπλοκή και υποχρεωτικό κούρεμα 80% κάνουν λόγο οι Γάλλοι - iefimerida.gr

Θρίλερ: Για εμπλοκή και υποχρεωτικό κούρεμα 80% κάνουν λόγο οι Γάλλοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσοι έλεγαν ότι η σημερινή νύχτα θα είναι μακρά και με στοιχεία θρίλερ σκηνοθετημένη από τους καλύτερους του είδους μάλλον δεν είχαν ζήσει το αδυσώπητο παζάρι που διεξάγεται εδώ και ώρες στις Βρυξέλλες μεταξύ των τραπεζιτών και του διδύμου Ανγκελα Μέρκελ - Νικολά Σαρκοζί.

Προτάσεις, αντιπροτάσεις, τελεσίγραφα, μπλόφες, πιέσεις όλα στο τραπέζι για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.Την ώρα που εκφραζόταν αισιοδοξία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων,νεότερες πληροφορίες έκαναν λόγο για εμπλοκή η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο ενδεχόμενο του υποχρεωτικού κουρέματος που φυσικά θα εκληφθεί από τις αγορές ως χρεοκοπία.

Ετσι, δεν φαίνεται να έχει προς ώρας αποτέλεσμα η προσωπική παρέμβαση της κυρίας Μέρκελ η οποία συνομίλησε με τους εκπροσώπους των τραπεζών παρουσία του Γάλλου προέδρου και της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο γραφείο του προέδρου της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Σύμφωνα, με τα όσα διαρρέονταν από γαλλικούς κύκλους ο εκπρόσωπος των τραπεζών Τσαρλς Νταλάρα δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τα ανταλλάγματα και ως εκ τούτου δεν δίνει τη συναίνεσή του στο σχέδιο της κυρίας Μέρκελ και δεν αποδέχεται το τελεσίγραφο για κούρεμα χρέους 48%.

Ως εκ τούτου, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η κυρία Μέρκελ συζητά την ενεργοποίηση της απειλής της για υποχρεωτικό κούρεμα της τάξης του 80%.

Λίγο νωρίτερα πάντως, ελληνικές πηγές ανέφεραν ότι η διαπραγμάτευση βαίνει προς ολοκλήρωση καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κούρεμα θα είναι τελικά της τάξης του 48% ήτοι 100 δισ. ευρώ. Οτι δηλαδή το τελεσίγραφο της κυρίας Μέρκελ είχε αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ