Δεν είναι λίγες οι φορές που αποτυγχάνουν, παρότι τα έχουμε πλάσει με τα χεράκια μας. Αμέτρητες συνταγές κυκλοφορούν, καθώς και πολλά «μυστικά». Η δική μου εμπειρία λέει ότι τα καλύτερα και πιο ζουμερά μπιφτέκια γίνονται με λίγα υλικά, αλλά διαλεγμένα.
Υλικά
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα ή ελιά
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Λίγη ρίγανη
- Χοντρό, μαύρο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τα μπιφτέκια, για να είναι ζουμερά δεν θέλουν αυγό, ή ξύδι, ή σάλτσες που προτείνουν πολλοί
- Το μυστικό είναι να βάλεις ξερό ψωμί, μουσκεμένο, που χαρίζει όγκο και γεύση στο κομμένο κρέας
- Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά Στραγγίζουμε το ψωμί και το τρίβουμε μέσα στον κιμά
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά για να αφρατέψει το μείγμα καλά
- Οσο περισσότερο ζυμώσετε τόσο πιο αφράτο γίνεται
- Ραντίστε με λίγο νερό, θα πάρει κι άλλο όγκο
- Ψήστε τα μόνα τους ή με πατάτες στο φούρνο
Στη γαλλική κουζίνα, το μπιφτέκι δεν έχει τίποτα άλλο μέσα εκτός από αλάτι και πιπέρι. Εμείς το έχουμε συνηθίσει αλλιώς.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο