Τσάρλς Νταλάρα: «Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη, αλλά συνεχίζουμε» - iefimerida.gr

Τσάρλς Νταλάρα: «Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη, αλλά συνεχίζουμε»

Τσάρλς Νταλάρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν έχουμε έρθει σε καμία συμφωνία ως αυτή την ώρα», δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Τσάρλς Νταλάρα, επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και επικεφαλής του λόμπι των τραπεζών που διαπραγματεύονται στις Βρυξέλλες με την Ε.Ε. Στη δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters ο κ. Νταλάρα επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Οι πληροφορίες από την Βελγική πρωτεύουσα αναφέρουν πάντως ότι οι τράπεζες έχουν δεχθεί να υποχωρήσουν σε ότι αφορά στο ύψος του κουρέματος του χρέους δεχόμενοι ουσιαστικά το τελεσίγραφο του διδύμου Ανγκελα Μέρκελ - Νικολά Σαρκοζί για κούρεμα 48%, αλλά η διαφορά που υπάρχει ακόμη έγκειται στις εγγυήσεις, ή τεχνικές λεπτομέρειες όπως αποκαλούνται.

Πάντως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται παράλληλα με τη σύνοδο κορυφής και οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας ενημερώνονται συνεχώς έτσι ώστε να κρίνουν σε ποιά χρονική στιγμή θα μεταβούν αυτοπροσώπως στην αίθουσα που συνεδριάζει η τεχνική επιτροπή με τους τραπεζίτες για την τελευταία πινελιά και την επισημοποίηση της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ