Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» φεύγει για πόλεμο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» φεύγει για πόλεμο [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, η Γαλλία είναι έτοιμη να απαντήσει σφοδρά στο Ισλαμικό Κράτος ενισχύοντας άμεσα τις δυνάμεις της.

Οπως ανακοίνωσε ο Φρανσουά Ολάντ πριν λίγο από τις Βερσαλίες, την Πέμπτη αναχωρεί για την Ανατολική Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» για να ενισχύσει την Γαλλία και να τριπλασιάσει τις δυνατότητες δράσης στην περιοχή.

Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται συνήθως από υποβρύχιο επίθεσης, μερικές φρεγάτες και πλοίο ανεφοδιασμού.

H απόφαση για να πάει στην περιοχή είχε ληφθεί από αρχές Νοεμβρίου, ωστόσο ο Ολάντ ανακοίνωσε επίσημα ότι αναχωρεί την Πέμπτη.

Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» φεύγει για πόλεμο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» φεύγει για πόλεμο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» φεύγει για πόλεμο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» φεύγει για πόλεμο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» φεύγει για πόλεμο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Ολάντ: Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο

Ο Γάλλος πρόεδρος στη συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία του ανέφερε ότι η Γαλλία είναι σε πόλεμο. «Η Γαλλία δεν εμπλέκεται σε πόλεμο πολιτισμών, καθώς αυτοί οι δολοφόνοι δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν πολιτισμό», συμπλήρωσε.

«Οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου έχουν στόχο να σπείρουν τον φόβο και να μας διαιρέσουν. Οι επιθέσεις της Παρασκευής αποφασίστηκαν και σχεδιάστηκαν στη Συρία, οργανώθηκαν στο Βέλγιο και πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία» είπε.

Οσον αφορά τις γαλλικές επιχειρήσεις στη Συρία, ο Φρανσουά Ολάντα ανέφερε ότι θα συνιστούν κανονικά και ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» θα πλεύσει στη Μεσόγειο για καλύτερο συντονισμό των δράσεων στη Συρία.«Αυτοί που στήριξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα εγκλήματά τους ενισχύουν την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να τους πολεμήσει και να τους καταστρέψει» δήλωσε.

«Η Συρία αποτελεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο τρομοκρατών», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος αναφέροντας ότι η Γαλλία έχει αντιμετωπίσει «πολύ χειρότερες δοκιμασίες», δήλωσε ο Ολάντ, ο οποίος σημείωσε ότι όλα τα κράτη της Ευρώπης πρέπει να δείξουν την αλληλεγγύη τους, καθώς ο εχθρός -όπως είπε- «είναι εχθρός όχι της Γαλλίας, αλλά της Ευρώπης».

Ο κ. Ολάντ τόνισε ότι χρειάζεται αποτελεσματικός έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, διαφορετικά προειδοποίησε ότι θα υπάρξει επιστροφή στα εθνικά σύνορα και «αποδόμηση της ΕΕ».

Τα μέτρα που πρότεινε για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών επιθέσεων:

  • Απαγόρευση σε πολίτη με διπλή υπηκοότητα να μπαίνει σε γαλλικό έδαφος, εάν αυτός αποτελεί «τρομοκρατική απειλή».
  • Να περάσει νόμος που να ορίζει ότι θα μπορεί να αφαιρείται από πολίτες που έχουν διπλή υπηκοότητα, η γαλλική, εάν κατηγορηθεί για τρομοκρατία. 
  • Να απελαύνονται με ταχύτερες διαδικασίες οι ξένοι πολίτες που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.
  • Δημιουργία 5.000 θέσεων εργασίας στην αστυνομία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
  • Καμία περικοπή στις θέσεις εργασίας στον γαλλικό στρατό μέχρι το 2019.

Κλείνοντας, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι θα εξαλείψει την τρομοκρατία και αναφώνησε: «Ζήτω η Δημοκρατία! Ζήτω η Γαλλία». Οι γερουσιαστές και οι βουλευτές τον χειροκρότησαν και στη συνέχεια έψαλαν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ