Τρέχουν για να προλάβουν τα κονδύλια ΕΣΠΑ -Δηλώσεις Χαρίτση - iefimerida.gr

Τρέχουν για να προλάβουν τα κονδύλια ΕΣΠΑ -Δηλώσεις Χαρίτση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν προγράμματα του ΕΣΠΑ, που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων και στο πρόγραμμα πληροφορικής και επικοινωνίας, καθώς δεν έχει κατατεθεί ακόμη στην Ε.Ε. το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα μαζί με τη γ.δ. Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Σαρλίνα Βίτσεβα ανέφερε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθούν κονδύλια ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία αυτών των προγραμμάτων μέχρι το τέλος του έτους.

Ηδη, όπως επεσήμανε, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης στην Ε.Ε. του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι μέθοδοι διαχείρισης, όπως η ανακύκλωση, η διαλογή στην πηγή κ.α.

Στο γεγονός ότι η χώρα μας δεν έχει καταθέσει εντός χρονοδιαγραμμάτων το εθνικό σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων αναφέρθηκε και η κ. Βίτσεβα, η οποία ωστόσο σημείωσε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος και σε διαφορετική περίπτωση και πάλι η ΕΕ, όπως είπε, θα σταθεί στο πλάι της χώρας μας που θα τα προωθήσει πλέον με εθνικούς πόρους.

Την ίδια ώρα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με την απορρόφηση των κονδυλίων, παρά το γεγονός ότι είμαστε ήδη στο 98%. Τον επόμενο ενάμιση μήνα η χώρα θα πρέπει να τρέξει με «ταχύτητα φωτός», είπε χαρακτηριστικά, για κάποια προγράμματα προκειμένου να εκταμιευτούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ 2007-2013 διαφορετικά η χρηματοδότηση των έργων που θα γίνουν θα προχωρήσουν με εθνικούς πόρους από το 2016,

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση η επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τα capital controls αλλά και οι πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ για την αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν ως αποτέλεσμα οι πληρωμές σήμερα να γίνονται με κανονικούς ρυθμούς και χωρίς καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ