Μουζάλας: Μπορεί να έχουν περάσει και άλλοι τρομοκράτες από την Ελλάδα - iefimerida.gr

Μουζάλας: Μπορεί να έχουν περάσει και άλλοι τρομοκράτες από την Ελλάδα

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο να έχουν περάσει και άλλοι τρομοκράτες από την Ελλάδα άφησε ανοιχτό ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

«Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να αποκλείσει να έχουν περάσει και τρομοκράτες από την Ελλάδα», παραδέχτηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Δευτέρας.

«Στην Ελλάδα, τη Σερβία, την Κροατία διαπιστώθηκε (σ.σ ο Σύρος), μετά είχε άλλες τέσσερις διαδρομές και δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένος. Δεν είναι κατηγορία για τις άλλες χώρες, είναι έπαινος σε εμάς», προσέθεσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε μια τεράστια βιομηχανία πλαστών διαβατηρίων στην Τουρκία, σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης της Γαλλίας, πως το διαβατήριο του τρομοκράτη ήταν πλαστό.

Ο κ. Μουζάλας επεσήμανε, ακόμη, πως ακροδεξία στοιχεία θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός κατά των προσφύγων,

«Ευτυχώς και η Μέρκελ και ο Γιούνκερ έχουν αντιταχθεί σε αυτές τις μειοψηφικές απόψεις», τόνισε.

«Σαν να ήταν Βέλγος ο τρομοκράτης και να πληρώσουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα όλοι οι Βέλγοι... Είναι ανοησία, πρέπει όμως να γίνουν πιο προσεκτικοί οι έλεγχοι και τα μέτρα ασφαλείας», επεσήμανε.

Επιπλέον, επανέλαβε πως στην Τουρκία, Ιορδανία και Λίβανο θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν καλύτεροι και πιο αξιόπιστοι έλεγχοι προσφύγων.

«Στη θάλασσα δεν μπορεί να γίνει έλεγχος, στη θάλασσα κάνεις διάσωση, στη θαλασσινά σύνορά μας δεν μπορούμε να κάνουμε αποτροπή», ανέφερε.

Οσον αφορά τα hotspots είπε «πως προχωράνε, είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, δεν θέλουμε να φτιάξουμε τεράστια γκέτο, αυτό δημιουργεί δυσκολίες, προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι έως το τέλος του χρόνου».

«Είναι προς τιμήν της χώρας μας που κάτω από τρομακτικά αντίξοες συνθήκες γίνονται έλεγχοι... Αξιοποιούμε στο έπακρο τα εργαλεία που έχουμε, και ζητάμε κι άλλα αλλά δεν είναι επαρκή. Έχουμε 50 μηχανήματα δακτυλοσκόπησης, ζητήσαμε 100 και δεν μας έχουν δοθεί. Έχουμε 309 άνδρες έχουμε ζητήσει 640 για ταυτοποίηση», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας, τέλος, τις δηλώσεις Πολωνού αξιωματούχου, που ανακοίνωσε πως η χώρα θα σταματήσει να δέχεται άλλους πρόσφυγες, είπε: «Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας ώστε να υπάρχει σχέδιο σε περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ