Τα «κόκκινα» δάνεια κρατούν... στον αέρα τη συμφωνία - iefimerida.gr

Τα «κόκκινα» δάνεια κρατούν... στον αέρα τη συμφωνία

Σε ασφυκτικό κλοιό πιέσεων από τους δανειστές βρίσκεται η κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει άμεσα συμφωνία.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά, και η οικονομία κινδυνεύει να βρεθεί ξανά σε περιδίνηση.

Η χθεσινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό υπήρξε πολύωρη, ενώ αφού έγινε η απαραίτητη αποτίμηση των συνομιλιών που είχαν γίνει με τους θεσμούς, οι κκ Τσακαλώτος, Σταθάκης και Χουλιαράκης επέστρεψαν και πάλι στο Χίλτον για νέο γύρο διαβουλεύσεων.

Καλά πληροφορημένες πηγές, μεταφέροντας το "κλίμα" από την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση, έλεγαν ότι καταβάλλονται ύστατες προσπάθειες για να λυθεί ο "γόρδιος δεσμός", τόσο για το νόμο Κατσέλη όσο και για τα επιχειρηματικά δάνεια, που παραμένουν "αγκάθια" για τη συμφωνία.

Όπως επισημαίνουν στο iefimerida.gr πηγές με άμεση γνώση της διαπραγμάτευσης, αναφορικά με την πρόταση της Αθήνας και το στόχο να προστατευθεί η πρώτη κατοικία σε ποσοστό 60%, " η γραμμή μας παραμένει ανυποχώρητη". Εντούτοις, κάνουν και δεύτερες σκέψεις, ενώ δεν διστάζουν να διατυπώσουν και την ανησυχία τους, καθώς ξέρουν πως μόνο με τη γρήγορη υλοποίηση των προαπαιτουμένων μπορεί να διασφαλιστεί η έγκαιρη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα -Στη Βουλή τα προαπαιτούμενα
Με βασική προϋπόθεση, πάντως, το επόμενο 48ωρο να υπάρξει συμφωνία, το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται να φέρει προς ψήφιση τα προαπαιτούμενα το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, με την κατάθεση νομοσχεδίου -"σκούπα", και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Σημειωτέον ότι θα έχει περάσει και η επέτειος για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, με τους επιτελείς της κυβέρνησης να μην κρύβουν στις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους την ανησυχία τους ακόμα και για προβοκάτσια.

Λογικό άλλωστε είναι να ξορκίζουν τέτοιου είδους ενέργειες, αφού ήδη τα κοινωνικά μέτωπα για τον Αλέξη Τσίπρα είναι πάρα πολλά.

Κρας τεστ στο αυριανό Euroworking Group
Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με μήνυμά του στο Twitter, το Euroworking Group θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης αύριο.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών, όπου παρατηρείται σύγκλιση σε πολλά θέματα, όπως ανέφερε, "προεξοφλώντας συμφωνία σύντομα", σύμφωνα με αναλυτές.

Ωστόσο στο... τιτίβισμα του ο κ. Νταισελμπλουμ σημείωνε με νόημα ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται στο πλαίσιο που έχει χαράξει το Eurogroup, δίνοντας έτσι στίγμα ότι δεν πρόκειται οι δανειστές να υποχωρήσουν στα εναπομείναντα "αγκάθια", κυρίως τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ