Αποκάλυψη: Απετράπη μεγάλη επίθεση του ISIS στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή - iefimerida.gr

Αποκάλυψη: Απετράπη μεγάλη επίθεση του ISIS στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μεγάλη» τρομοκρατική επίθεση, που επρόκειτο να γίνει την Παρασκευή, την ίδια ημέρα με τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι, φαίνεται πως απέτρεψαν οι τουρκικές αρχές.

«Νομίζουμε ότι σχεδίαζαν μια επίθεση στην Κωνσταντινούπολη την ίδια ημέρα με εκείνες του Παρισιού (...) τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών μας αφήνουν να εννοηθεί ότι αποτρέψαμε μια μεγάλη επίθεση», είπε ο αξιωματούχος αυτός που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την Παρασκευή η τουρκική αστυνομία συνέλαβε στην Κωνσταντινούπολη πέντε πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον Βρετανό Έιν Λέσλι Ντέιβις. Ο άνδρας αυτός φέρεται ότι ήταν στενός συνεργάτης του επονομαζόμενου «Τζιχάντι Τζον», του Βρετανού δήμιου του Ισλαμικού Κράτους που πιθανότατα σκοτώθηκε την προηγούμενη ημέρα σε αμερικανική «Οι πέντε ύποπτοι πέρασαν από τη Συρία στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα για να εξαοπολύσουν επίθεση στην Τουρκία», εξήγησε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Οι τουρκικές αρχές αποδίδουν στους τζιχαντιστές του ΙΚ μια σειρά από επιθέσεις που εκδηλώθηκαν πρόσφατα στο τουρκικό έδαφος. Μεταξύ αυτών είναι και η επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα, στις 10 Οκτωβρίου, όπου βρήκαν τον θάνατο 102 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τρομοκρατική επίθεση Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ