Η ΕΥΠ Κύπρου παρακολουθεί δύο ύποπτους – Εχει απελάσει 10 άτομα τον τελευταίο χρόνο - iefimerida.gr

Η ΕΥΠ Κύπρου παρακολουθεί δύο ύποπτους – Εχει απελάσει 10 άτομα τον τελευταίο χρόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο υπόπτους, ευρωπαίους υπηκόους που θεωρούνται ακραίοι ισλαμιστές έχει βάλει στο στόχαστρό της η ΕΥΠ Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που έγινε το πρωί του Σαββάτου στο αρχηγείο της κυπριακής αστυνομίας, τέθηκε το θέμα για τους δύο υπόπτους που βρίσκονται στην Κύπρο. Οπως επισημάνθηκε, επισκέπτονται σε καθημερινή βάση μουσουλμανικά τεμένη στις ελεύθερες περιοχές ενώ μετέβησαν και στα κατεχόμενα όπου είχαν συναντήσει με διάφορα άτομα.

Παράλληλα η κυπριακή αστυνομία παρακολουθεί και άλλους ύποπτους, κυρίως Σύρους που διαμένουν μόνιμα στη Κύπρο. Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν γίνει έρευνες σε σπίτια. Υπό παρακολούθηση βρίσκονται και τα μουσουλμανικά τεμένη στις ελεύθερες περιοχές ώστε να εντοπιστούν άτομα που ενδεχομένως επιχειρούν να στρατολογήσουν νεαρούς μουσουλμάνους για λογαριασμό του Ισλαμικού κράτους.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ενισχυθούν περαιτέρω τα ήδη αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη τη Κύπρο. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να ξεκινήσουν ένοπλες περιπολίες σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και σε χώρους που συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων.

Παράλληλα, θα ενισχυθούν οι στατικές φρουρές και οι περιπολίες σε κτίρια και εγκαταστάσεις που δυνατόν να αποτελέσουν τρομοκρατικών επιθέσεων. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στα αεροδρόμια αλλά και στα λιμάνια. Ήδη ένα πλοίο με 1500 Ισραηλινούς τουρίστες που αναχωρεί αύριο έχει μετατραπεί σε απροσπέλαστο φρούριο.

Επίσης θα ενισχυθεί η επιτήρηση και οι έλεγχοι στα οδοφράγματα προς τις κατεχόμενες περιοχές ενώ και οι υπηρεσίες πληροφοριών θα βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή και συνεργασία με ξένες υπηρεσίες. Επίσης η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών (ΥΠΕΓΕ) πραγματοποιεί ελέγχους δακτυλικών αποτυπωμάτων διαφόρων ατόμων που φέρονται αναμεμιγμένα σε τρομοκρατικές ομάδες.

Απελάθηκαν 10 πρόσωπα τον τελευταίο χρόνο για πιθανή διασύνδεση με τον ISIS

Τον τελευταίο χρόνο απελάθηκαν από την Κύπρο δέκα ξένοι υπήκοοι για πιθανή διασύνδεση τους με το ISIS, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο υπουργός είπε ότι τα πρόσωπα αυτά συνελήφθησαν στα σημεία εισόδου της Δημοκρατίας και κάποια στα οδοφράγματα, δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για το σκοπό του ταξιδιού τους και λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων παρουσίασης τους στη δικαιοσύνη απελάθηκαν. Μεταξύ αυτών υπήρχαν σύμφωνα με πληροφορίες Γάλλοι, Βρετανοί και Αυστραλοί.

Για το χτύπημα στη Γαλλία ο κ. Κασουλίδης είπε ότι δυστυχώς είναι φανερό πλέον ότι το ISIS έχει μεταφέρει στο εξωτερικό τη βάρβαρη δραστηριότητά του, κάτι που επιβάλλει τον άμεσο συντονισμό και την αύξηση των μέτρων εναντίον αυτής της οργάνωσης, αλλά κυρίως την ταχύτερη συνεννόηση για πολιτική επίλυση του προβλήματος στη Συρία που θα ανοίξει το δρόμο για την τελική και ολοκληρωτική ήττα του ισλαμικού κράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΥΠ Κύπρος ύποπτοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ