Σοκ στο Bataclan: Νεκροί στο δρόμο, άνθρωποι κρέμονται από παράθυρα, άλλοι πατούν τα πτώματα [βίντεο] - iefimerida.gr

Σοκ στο Bataclan: Νεκροί στο δρόμο, άνθρωποι κρέμονται από παράθυρα, άλλοι πατούν τα πτώματα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δείτε το φρικιαστικό βίντεο που τράβηξε δημοσιογράφος της Le Monde μετά την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Bataclan, στο Παρίσι. Ανθρωποι πατάνε πτώματα και τρέχουν να γλυτώσουν. Προσοχή, σκληρές εικόνες.

Κάποιοι κρέμονται από τα παράθυρα για να γλυτώσουν, άλλοι τρέχουν πανικόβλητοι στο δρόμο για να σωθούν.

Θεατές τραβούν νεκρούς και τραυματίες για να τους απομακρύνουν από το σημείο, ενώ πυροβολισμοί συνεχίζουν να ακούγονται από μέσα.

Πάνω από 100 οι νεκροί της επίθεσης στο Bataclan.

Δείτε το βίντεο της φρίκης.

Τραυματίστηκε και ο ίδιος από σφαίρα

Ο δημοσιογράφος Daniel Psenny, που μένει απέναντι από το Bataclan, μόλις αντιλήφθηκε τι συμβαίνει έσπευσε να ανοίξει το σπίτι του για τον κόσμο που έψαχνε καταφύγιο. Ομως, τραυματίστηκε και ο ίδιος από σφαίρα στο χέρι. Σε άρθρο του στη Le Monde περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τα όσα έζησε:

«Προσπαθούσα να δουλέψω στο σπίτι. Η τηλεόραση ήταν ανοιχτή, έπεσε μία αστυνομική ταινία. Ακουσα έναν θόρυβο, που έμοιαζε με πυροτεχνήματα και στην αρχή ήμουν βέβαιος πως ήταν από την ταινία. Αλλά ο ήχος ήταν τόσο δυνατός, που πήγα στο παράθυρο. Μένω στον δεύτερο όροφο και το διαμέρισμά μου βλέπει στην έξοδο κινδύνου του Bataclan.

Μερικές φορές στο παρελθόν έχουν γίνει εκκενώσεις, αλλά κόσμος έτρεχε από παντού. Είδα ανθρώπους στο έδαφος και αίμα... Κατάλαβα ότι συνέβαινε κάτι σοβαρό. Ρώτησα έναν περαστικό τι συμβαίνει.

Μία γυναίκα κρεμόταν από το παράθυρο του Bataclan, στο δεύτερο όροφο. Σκέφτηκα εκείνες τις εικόνες από την 11η Σεπτεμβρίου.

Κατέβηκα και άνοιξα την πόρτα, ώστε να μπει ο κόσμος για να βρει καταφύγιο. Ενας άνδρας ήταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο και ένας άλλος, που δεν τον ξαναείδα, πυροβολήθηκε ενώ προσπαθούσε να βρει καταφύγιο στο λόμπι.

Εκείνη τη στιγμή δέχθηκα μία σφαίρα. Δεν θυμάμαι πολλά μετά από αυτό. Εχω ένα κενό, αλλά θυμάμαι να αισθάνομαι σαν να έχει εκραγεί ένα πυροτέχνημα στο αριστερό μου χέρι και αιμορραγούσα. Νομίζω ότι ο δράστης ήταν στο παράθυρο του Bataclan. Πήγα σε κάποιους γείτονες στον τέταρτο όροφο.

Ο άνδρας που πήραμε στο διαμέρισμά μας είχε χτυπηθεί στο πόδι. Ηταν Αμερικάνος. Εκανε εμετό, κρύωνε και νομίζαμε ότι θα πεθάνει. Καλέσαμε το ασθενοφόρο αλλά δεν μπορούσαμε να φύγουμε. Κάλεσα έναν φίλο που είναι γιατρός και μου εξήγησε πώς να φτιάξω έναν επίδεσμο με την μπλούζα μου. Ημασταν εγκλωβισμένοι στο διαμέρισμα μέχρι τη στιγμή που έγινε η έφοδος της αστυνομίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ bataclan Παρίσι νεκροί πτώματα Βίντεο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ