Καρατζαφέρης: «Κούρεμα 60% ισοδυναμεί με επιστροφή στη δραχμή» - iefimerida.gr

Καρατζαφέρης: «Κούρεμα 60% ισοδυναμεί με επιστροφή στη δραχμή»

Γιώργος Καρατζαφέρης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

'Ενα «κούρεμα» 60% του ελληνικού χρέους θα ισοδυναμεί με επιστροφή στην δραχμή και θα προκαλέσει «αφελληνισμό» των τραπεζών, δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε σημερινή συνέντευξή του.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε: «60% κούρεμα είναι σαν να επιστρέφουμε στην δραχμή. 60% κούρεμα σημαίνει την ίδια δυστυχία. Οι τράπεζες θα πάψουν πλέον να είναι ελληνικές. Όταν έχουμε λοιπόν αφελληνισμό τραπεζών και πάει ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας να ζητήσει ένα δάνειο και έχει απέναντί του έχει ένα Χέλμουντ και έναν Χανς ο οποίος δεν ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, πρόσωπα, καταστάσεις, ανάγκες, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το πράγμα αγριεύει» και προσθέσε: «Η πόλις εάλω».

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τραγική την εικόνα των Ευρωπαίων ηγετών: «Η Μέρκελ δεν μιλάει με τον Σαρκοζί...Ο Σαρκοζί κατηγορούσε τον Κάμερον ότι ανακατεύεται σε Ευρώπη ενώ δεν είναι στο νόμισμα. Ο Κάμερον άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να φύγουν τελείως από την Ε.Ε. Όλοι μαζί δούλευαν τον Μπερλουσκόνι, τσαντίστηκε ο Μπερλουσκόνι».

Η Ελλάδα - σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη- θα βρίσκεται υπό κατοχή. Αυτό θα συμβεί γιατί «Θα κάνει ότι θέλει ο κ. Ράιχενμπαχ και η παρέα του.»

Η άποψή του είναι πως ο κ. Παπανδρέου δεν θα είναι πρωθυπουργός τα Χριστούγεννα. Ποιος θα είναι; «Μπορεί να είναι πολλοί. Θα μπορούσε να είναι ο Αβραμόπουλος, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, μια οικονομική προσωπικότητα ή ένας δυνατός και μεγάλος τραπεζίτης»



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ