Επίσημη πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης συμπαραγωγής της Nova «Chevalier» στο 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Επίσημη πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης συμπαραγωγής της Nova «Chevalier» στο 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας της Αθηνάς Τσαγκάρη, «Chevalier», που αποτελεί και τη νέα συμπαραγωγή της Nova, στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η ταινία προβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά από μία επιτυχημένη πορεία στα φεστιβάλ του Λοκάρνο, του Λονδίνου (βραβείο καλύτερης ταινίας) και του Σεράγεβο (βραβείο ερμηνείας για το σύνολο του καστ και Ειδική Μνεία της Επιτροπής) εντυπωσιάζοντας το κοινό.

Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία έξι ανδρών οι οποίοι αποκλεισμένοι σε ένα σκάφος αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι αναμέτρησης και ανταγωνισμού για το «ποιος είναι ο καλύτερος», βάζοντας ο ένας στον άλλον δοκιμασίες και βαθμολογώντας τα πάντα, χωρίς δυνατότητα αποχώρησης από το παιχνίδι αν δεν υπάρξει νικητής.

Στην πρεμιέρα, που πραγματοποιήθηκε στο Ολύμπιον της Αριστοτέλους, παρευρέθηκαν η σκηνοθέτης Αθηνά Τσαγκάρη συνοδευόμενη από την πλειοψηφία του καστ: Γιώργο Κέντρο, Πάνο Κορώνη, Βαγγέλη Μουρίκη, Γιώργο Πυρπασόπουλο και Σάκη Ρουβά.

Τόσο η βραβευμένη σκηνοθέτης, όσο και το λαμπερό καστ εξέφρασαν στην κάμερα της Nova τον ενθουσιασμό τους για την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου «Chevalier»:

Αθηνά Τσαγκάρη: «Είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι με την νέα μου ταινία στη Θεσσαλονίκη, σ' ένα φεστιβάλ όπου το κοινό αγαπά και τιμά το ελληνικό σινεμά. Χάρηκα πάρα πολύ την εμπειρία αυτής της ταινίας. Το ετερόκλητο καστ ήταν για μένα πρόκληση: κινηματογραφικοί και θεατρικοί ηθοποιοί, κωμικοί και δραματικοί, ένας σκηνοθέτης σε ρόλο ηθοποιού και, φυσικά, ο μεγαλύτερος σταρ στην Ελλάδα, ο Σάκης Ρουβάς, όλοι άφησαν ταυτότητες κι εγωισμούς εκτός πλοίου κι έγιναν ομάδα. Για μένα αυτό ήταν πολύ συγκινητικό. Το ελληνικό σινεμά σκίζει. Είμαι φύσει αισιόδοξη και για αυτό παραμένω αισιόδοξη για το μέλλον. Το ελληνικό φιλότιμο είναι μεγάλη υπόθεση, κι εγώ το έζησα και το εκτίμησα πολύ με αυτή την ταινία. Όμως δεν φτάνει. Η προσφορά της Νova ήταν πολύ σημαντική για να γίνει αυτή η ταινία, γιατί έβαλε πλάτες και μάς στήριξε. Αν όλοι μαζί συνεργαζόμαστε με αυτό τον τρόπο, το ελληνικό σινεμά θα πάει ακόμα πιο μακριά, ακόμα πιο ψηλά...»

Σάκης Ρουβάς: «Εμπιστεύτηκα πλήρως την Αθηνά Τσαγγάρη. Αφέθηκα πάνω της, παρέδωσα τον έλεγχο. Αυτό εγώ δεν το κάνω εύκολα. Αν θέλεις όμως να εξελίσσεσαι, ως καλλιτέχνης κι ως άνθρωπος, πρέπει να μην παραμένεις στην ασφάλεια όσων ξέρεις, να ρισκάρεις. Είχα βέβαια μία από τις καλύτερες σκηνοθέτιδες να με στηρίζει, να μου εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά. Ναι, θα συνεχίσω την καριέρα μου ως ηθοποιός. Γιατί είναι ένα πεδίο μέσα από το οποίο μπορώ να τεστάρω τα όριά μου και είναι κάτι που με πάει παραπέρα».

Βαγγέλης Μουρίκης: «Είναι γνωστό ότι το ελληνικό κοινό είναι ακόμα επιφυλακτικό με τις ελληνικές ταινίες, αλλά με αυτή θα περάσει καλά. Θα αναγνωρίσει τον εαυτό του, θα αυτοσαρκαστεί, θα γελάσει..».

Γιώργος Πυρπασόπουλος: «Είναι δύσκολη υπόθεση να κάνεις σινεμά στην Ελλάδα. Όμως ζούμε μία ιστορική στιγμή. Μας αναγνωρίζουν διεθνώς, οι ελληνικές ταινίες γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, οφείλουμε να συνεχίσουμε με πείσμα και δύναμη...».

H Nova συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τον Ελληνικό Κινηματογράφο, επενδύοντας σταθερά εδώ και 20 χρόνια στις δημιουργικές προσπάθειες των Ελλήνων παραγωγών και σκηνοθετών, με περισσότερες από 125 συμπαραγωγές στο ενεργητικό της.

Novacinema. Ζήσε την εμπειρία!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ