Τα παράλογα της Βουλής: Η επιτροπή για το χρέος καταργήθηκε, αλλά κάνει διήμερο συνέδριο - iefimerida.gr

Τα παράλογα της Βουλής: Η επιτροπή για το χρέος καταργήθηκε, αλλά κάνει διήμερο συνέδριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τρελά και παράδοξα συνεχίζονται στη Βουλή όσον αφορά την επιτροπή της Ζωής Κωσταντοπούλου για το χρέος, έστω και αν η επιτροπή καταργήθηκε χθες με απόφαση του Νίκου Βούτση.

Σήμερα στη Βουλή ξεκινά διήμερο συνέδριο για το χρέος υπό την αιγίδα του Κοινοβουλίου και με τη συμμετοχή της Διεθνούς Ενωσης Συνταγματολόγων. Τη διοργάνωση του συνεδρίου είχε ζητήσει η κυρία Κωσταντοπούλου όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής ακόμη και σε αυτό είχε συνδράμει ο κ. Κατρούγκαλος, που τότε ήταν ένθερμο μέλος της επιτροπής χρέους και είχε μιλήσει με θερμά λόγια για την τέως πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας ότι θα έμενε στην Ιστορία.

Σήμερα, λοιπόν, διεξάγεται ένα συνέδριο που είχε ζητήσει μία πρόεδρος η οποία πια δεν είναι ούτε πρόεδρος ούτε βουλευτής, υπό την αιγίδα μιας επιτροπής που καταργήθηκε και δεν υφίσταται με απόφαση του Νίκου Βούτση.

Πάντως, η κυρια Κωνσταντοπούλου, που παρίσταται στο συνέδριο από το πρωί, βρήκε την ευκαιρία να ρίξει τα πυρά της κατά του κ. Βούτση και της απόφασής του του να καταργήσει την επιτροπή της: «Η μεγαλύτερη ντροπή είναι ότι παραμονή του συνεδρίου ο πρόεδρος της Βουλής, που απουσιάζει, εξέδωσε ανακοίνωση που καταργεί την επιτροπή αλήθειας και αποφάσισε να παρεμποδίσει την έρευνά της».

«Καλό είναι να λέμε την αλήθεια. Δεν είμαστε αυτά που λέμε, αλλά αυτά που κάνουμε. Όταν παρεμποδίζουμε την έρευνα του δημοσίου χρέους, του τρόπου που επιβάλλονται αδυσώπητα και κοινωνιοκτόνα μέτρα, όταν κινητοποιούνται οι λεγόμενοι "θεσμοί" για την ισοπέδωση της κοινωνίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, τότε δεν μπορεί παρά να κριθούμε όλοι από την Ιστορία».

Η κυρία Κωνσταντοπουλου μίλησε για «σκοτεινές περιόδους» και για «ιδιότυπο κυνήγι μαγισσών», με στόχο «να φιμωθεί κάθε φωνή που αποκαλύπτει και αποκωδικοποιεί αυτό που συμβαίνει σε Ελλάδα και ΕΕ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου Νίκος Βούτσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ