Χατζιδακικό ντοκουμέντο παρουσιάζεται για πρώτη φορά [βίντεο] - iefimerida.gr

Χατζιδακικό ντοκουμέντο παρουσιάζεται για πρώτη φορά [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο σημαντικές συναυλίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 και 28 Νοεμβρίου, με έργα του Μάνου Χατζιδάκι.


Μάλιστα την ημέρα της της πρώτης συναυλίας, θα κυκλοφορήσει η στερεοφωνική μορφή του «Χαμόγελου της Τζοκόντα», όπως είχε αποτυπωθεί μόνο στην αμερικάνικη έκδοσή του από το original stereo master που εστάλη πρόσφατα από την Αμερική.

Το κοινό θα παρακολουθήσει το «Χαμόγελο της Τζοκόντα» και το «Blue», ένα ποιητικό γουέστερν σε σκηνοθεσία του Silvio Narizzano, με πρωταγωνιστή τον Terence Stamp, από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

Και τα δύο έργα τα έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις κατά την διάρκεια της παραμονής του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι συναυλίες αυτές σηματοδοτούν και ένα επετειακό γεγονός για το «Χαμόγελο της Τζοκόντας» μιας και το 2015 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κυκλοφορία του έργου.

Χατζιδακικό ντοκουμέντο παρουσιάζεται για πρώτη φορά [βίντεο] | iefimerida.gr 0


Το ηχητικό ντοκουμέντο του «Χαμόγελου» το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό μέσω αυτής της συλλεκτικής έκδοσης, θα περιέχεται σε ένα συλλεκτικό ΒΟΧ που θα έχει ακόμη έναν ψηφιακό δίσκο, με τον Μάνο Χατζιδάκι να παίζει στο πιάνο, έξι από τα θέματα του έργου, στην πρωτότυπη ηχογράφησή τους. «Αν το κάθε τραγούδι είχε στίχους», γράφει ποιητικά ο Μάνος Χατζιδάκις «θα ’λεγε περίπου αυτά» και παρουσίασε το «Όταν έρχονται τα σύννεφα» απο το «Χαμόγελο»

Δείτε το βίντεο για να μπείτε στο κλίμα

Η παράσταση
Μάνος Χατζιδάκις το «Χαμόγελο της Τζοκόντα» και «Blue»
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιώργος Χατζιδάκις
Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης)
Ημερομηνίες: 27 και 28 Νοεμβρίου
'Ωρα: 20.30
Τιμή εισιτηρίου: αναλόγως τη ζώνη θέασης (25 ευρώ έως 55 ευρώ), φοιτητικό (10 ευρώ), για συνταξιούχους (12 ευρώ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ