Ο Βούτσης τελείωσε την Επιτροπή της Ζωής για το Χρέος - Κωνσταντοπούλου: Ελπίζω να μη στείλουν και τα ΜΑΤ - iefimerida.gr

Ο Βούτσης τελείωσε την Επιτροπή της Ζωής για το Χρέος - Κωνσταντοπούλου: Ελπίζω να μη στείλουν και τα ΜΑΤ

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια λιτή ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έγραψε τους τίτλους τέλους για την πολυθρύλητη Επιτροπή για το Χρέος που είχε συστήσει η προκάτοχός του Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Με απόφαση του Νίκου Βούτση, που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, η επιτροπή που συνέστησε μετά Βαΐων και κλάδων η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παύει πλέον να υφίσταται.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή είχε στοιχίσει πάνω από 110.000 ευρώ και είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε την απόφαση του προέδρου της Βουλής.

Ζωή: Ελπίζω να μην στείλουν και τα ΜΑΤ οι νεομνημονιακοί...

Οπως ήταν αναμενόμενο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέδρασε στην «αποκαθήλωση» της Επιτροπής που η ίδια δημιούργησε.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειρωνεύεται την κυβέρνηση λέγοντας «ελπίζω να μην απεργάζονται και την εισβολή των... ΜΕΤΑ στα γραφεία της Επιτροπής». Χαρακτηρίζει «νεομνημονιακούς» τους υπουργούς και τον Πρωθυπουργό για τον οποίο αναφέρει: «Προφανώς δεν αντέχει ο Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα κ εγκληματικότητα των μέτρων».

Ολόκληρη η ανάρτηση της πρώην προέδρου της Βουλής:

«Μόλις έμαθα από τα ΜΜΕ ότι ο κ. Βούτσης τίμησε την σημερινή απεργία κατά των Μνημονίων καταργώντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Προφανώς δεν αντέχει ο Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα κ εγκληματικότητα των μέτρων. Η επίσημη απάντηση της Επιτροπής θα έρθει όταν ενημερωθούν επισήμως κ νομίμως τα μέλη της. Και δεν θα αρέσει στους νεομνημονιακούς. Μέχρι τότε ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής. Κύριοι νεοΜνημονιακοί, ο αγώνας για το λογιστικό έλεγχο κ διαγραφή του χρέους ούτε ξεκίνησε ούτε θα λήξει με απόφαση Προέδρου Βουλής. Ξεκίνησε απ' την κοινωνία, που σας έχει απέναντι, την κοινωνία, την οποία στήσατε στο απόσπασμα. Η κοινωνία δεν καταργείται με απόφασή σας».

Ο Βούτσης τελείωσε την Επιτροπή της Ζωής για το Χρέος - Κωνσταντοπούλου: Ελπίζω να μη στείλουν και τα ΜΑΤ | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ