Γιατί ο Παπαϊωάννου γδύνει τους χορευτές του [εικόνες, βίντεο] - iefimerida.gr

Γιατί ο Παπαϊωάννου γδύνει τους χορευτές του [εικόνες, βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Still Life» για ακόμη 10 παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Μια κυρία πίσω μου σοκαρίστηκε. «Καλέ τα είδα όλα», σκύβει και λέει στη φίλη της χαμηλόφωνα. «Αυτό είναι τέχνη» της απαντά η άλλη αφοπλιστικά.

Γιατί ο Παπαϊωάννου γδύνει τους χορευτές του [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 0


Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επιστρέφει στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, με όλες τις περγαμηνές που κουβαλάει η παράσταση «Still Life» από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την παρουσία της στο εξωτερικό αλλά και τις sold out παραστάσεις με τις οποίες ξεκίνησε τη νέα σεζόν.
Οπτικές απάτες, σε αναμέτρηση με τη βαρύτητα και τον ίδιο τους τον εαυτό, οι χορευτές του Παπαϊωάννου σε αρχέγονο περιβάλλον, εργάτες, μοχθούν για την καθημερινότητα και καταπονούν το σώμα τους, αναζητώντας τη λύτρωση μέσα από το καθημερινό άλγος.
Ναι, φαίνονται σημεία από το σώμα τους, κάτι που συνηθίζει ο Παπαϊωάννου.

Γιατί ο Παπαϊωάννου γδύνει τους χορευτές του [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 1


Αγριότητα, αρμονία και χάρη, κάτι σαν πίνακας της αναγέννησης που υμνεί το ανθρώπινο σώμα. Στατικός χορός σε πόζες, χωρίς στροφές και περιστροφές, αλλά μεστή απεικόνιση της πραγματικότητας, των δυσκολιών της καθημερινότητας και του βάρους που ο κάθε ένας κουβαλάει στην πλάτη του. Αποκαμωμένοι, απογυμνωμένοι, είτε χωρίς ρούχα, είτε με ένα κομμάτι ύφασμα πάνω στο κορμί τους, ισορροπούν και επιβιώνουν. Κάπου ανάμεσα και ένα στρωμένο τραπέζι, με φίλους τριγύρω και η ζωή επαναλαμβάνεται. Χαρά σε αρμονία με τη λύπη και την καρέκλα που σου τραβάει ο άλλος κάτω από τα πόδια και εσύ προσπαθείς να ισορροπήσεις, όπως κάνει ο Παπαϊωάννου στην πρώτη σκηνή.

Γιατί ο Παπαϊωάννου γδύνει τους χορευτές του [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 2

Το έργο πρωτοείδαν 13.000 θεατές την άνοιξη του 2014 και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, μετά από πρόσκληση του Ρόμπερτ Ουίλσον, παρουσιάστηκε στο Watermill Center Summer Benefit Gala στη Νέα Υόρκη. Ταξίδεψε σε Μπορντό, Σαντιάγκο, Σάο Πάολο και αυτό το Σάββατο, ξαναδουλεμένο, με ανανεωμένο δυναμικό, το «Still Life» ξεκινάει από τον Πειραιά το νέο του ταξίδι. Για όσους λοιπόν δεν πρόλαβαν, προγραμματίστηκαν ακόμη 10 παραστάσεις (14 - 16, 18 – 22, 24 - 25 Νοεμβρίου 2015) ανάμεσα από τα ταξίδια του στο Παρίσι, το Μιλάνο και την Στοκχόλμη. ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δείτε το teaser της παράστασης ανά τον κόσμο

Η παράσταση
«Still Life», του Δημήτρη Παπαϊωάννου
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ηρώων Πολυτεχνείου 32, τηλ.
Χορεύουν και παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Δρόσος Σκώτης, Μιχάλης Θεοφάνους, Κώστας Χρυσαφίδης, Χρήστος Στρινόπουλος, Καλλιόπη Σίμου, Παυλίνα Ανδριοπούλου και Δημήτρης Παπαϊωάννου
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρω (κανονικό), 15 ευρώ (μειωμένο), 10 ευρώ (ΑΜΕΑ, άνεργοι)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ