2 λόγοι για να πάμε στο Faust την Παρασκευή - iefimerida.gr

2 λόγοι για να πάμε στο Faust την Παρασκευή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεχωριστές μουσικές, ιδιαίτερες παραστάσεις, ωραία ποτά και πρεμιέρα για την «Κραυγή» του Τενεσσί Ουίλλιαμς.

Ο πολυχώρος Faust στεγάζεται σε ένα τριώροφο διατηρητέο με θεατρική σκηνή στον πρώτο όροφο, μουσική και μεγάλη μπάρα στο ισόγειο, πίσω από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης. Ρετρό ζεστή ατμόσφαιρα, κλασικά έπιπλα, ζεστά χρώματα, ωραία ποτά. Ένας χώρος ανήκει στον ηθοποιό Αλέκο Συσωβίτη και που υποδέχεται από νωρίς τους θεατές του θεάτρου και εξυπηρετεί μέχρι αργά τους πελάτες του BAR, με καλή επιλεγμένη μουσική. Αν πετύχεις και κάποιο live τότε η βραδιά σου είναι ολοκληρωμένη.

2 λόγοι για να πάμε στο Faust την Παρασκευή | iefimerida.gr 0
2 λόγοι για να πάμε στο Faust την Παρασκευή | iefimerida.gr 1


Το έργο
Η «Κραυγή» πρωτοανέβηκε στην Ελλάδα από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας το 2014. «Το καλύτερο έργο μου μετά το Λεωφορείο ο Πόθος», έχει πει για το έργο ο Τενεσσί Ουίλλιας. Χρειάστηκαν πάνω από δέκα χρόνια για ολοκληρωθεί η συγγραφή του και αποτελεί μια καινοτομία όσον αφορά στο ύφος του. Πρόκειται για μια παράσταση «κλειδαρότρυπα» στο making off του θεάτρου, όπου ο συγγραφέας εκθέτει τις στιγμές κατά τις οποίες το προσωπικό τραύμα του καλλιτέχνη μετουσιώνεται σε τέχνη. Επί σκηνής η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Αλέκος Συσσοβίτης

2 λόγοι για να πάμε στο Faust την Παρασκευή | iefimerida.gr 2

Η υπόθεση: Ο Φελίς κι η Κλαιρ, ηθοποιοί και αδέλφια στη ζωή, βρίσκονται σε ένα παραμελημένο θέατρο όταν πληροφορούνται ότι ο θίασος τους παράτησε. Εγκαταλελειμμένοι από τους συνεργάτες τους, χωρίς σκηνικό, σχεδόν χωρίς έργο, αντικρίζουν το κοινό τους να παίρνει τις θέσεις του στο θέατρο και να περιμένει να αρχίσει η παράσταση. Αναγκαστικά, δεν παίζουν το προγραμματισμένο έργο, αλλά το «Έργο των Δύο Χαρακτήρων», έργο για δύο εγκαταλελειμμένα αδέλφια. Καθώς οι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν μέρη του έργου που δεν θυμούνται ή δεν έχουν ακόμα γραφτεί, χάνονται τα όρια ανάμεσα στον ρόλο και τον ηθοποιό, την πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση.
Το έργο «Κραυγή» («Out Cry») του Τένεσσι Ουίλλιαμς, παίχτηκε για πρώτη φορά στο Hampstead Theater Club του Λονδίνου το 1967 με τον τίτλο «The Two Character Play». Το 1971 ανέβηκε στο Σικάγο μια άλλη εκδοχή του έργου με τον τίτλο «Out Cry» και με αυτόν τον τίτλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη το 1975.

2 λόγοι για να πάμε στο Faust την Παρασκευή | iefimerida.gr 3

Τα live στο μπαρ
Παράλληλα με την παράσταση «Κραυγή» το πρόγραμμα του FAUST για τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:

  • Κυριακή 15/11 Yiorgos Fakanas Group σε μια βραδιά με λαμπερή jazz-fusion μουσική
  • Δευτέρα 16/11 Opera Chaotique – Όνομα και πράγμα
  • Τετάρτη 18/11 Mica eiO - Γράφει και ερμηνεύει μουσική η οποία συνδυάζει τον χαρακτήρα της pop με τον αέρα της soul. 
  • Πέμπτη 19/11 Ζώρζ Πιλαλί και Soufra Band – Συνονθύλευμα του ακαδημαϊκού Ζωρζ Πιλαλί και της λογιωτάτης Soufra Band.
  • Δευτέρα 23/11 Opera Chaotique - ξανά
  • Τρίτη 24/11 George Gaudy και Sun - Ο ιδιοσυγκρασιακός τραγουδοποιός συνοδευόμενος από τους Sun θα επιχειρήσει να μοιραστεί μαζί τους την ευθύνη των πειραματισμών του.

Η παράσταση
«Κραυγή» του Τένεσι Ουϊλιαμς
Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Πρωταγωνστούν: Αλέκος Συσσοβίτης, Μάνια Παπαδημητρίου
FAUST: Καλαμιώτου 111 και Αθηναϊδος 12, Αθήνα, τηλ. 210 3234095
Παραστάσεις: Πέμπτη-Σάββατο 21.00 και Κυριακή 20.00
Εισιτήρια: 12 ευρώ το κανονικό, 10 ευρώ το μειωμένο (ανέργων και φοιτητών)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ