Πίτερ Σπίγκελ: Ο Τσακαλώτος προτείνει να πληρωθούν τα δάνεια νωρίτερα από ό,τι θέλει το ΔΝΤ - iefimerida.gr

Πίτερ Σπίγκελ: Ο Τσακαλώτος προτείνει να πληρωθούν τα δάνεια νωρίτερα από ό,τι θέλει το ΔΝΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια παρατήρηση για τα όσα είπε χθες στην εκδήλωση του LSE ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάνει ο γνωστός δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ, μέσω Twitter.

«Η πρόταση Τσακαλώτου ότι η ελάφρυνση χρέους της Ελλάδος θα πρέπει να περιλαμβάνει 15ετή με 20ετή επιμήκυνση των δανείων είναι μικρότερη από αυτή που θέλει το ΔΝΤ», γράφει παραθέτοντας αφενός άρθρο του Reuters στο οποίο αναφέρονται όσα είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών και αφετέρου ένα έγγραφο με την πρόταση του ΔΝΤ.

Πίτερ Σπίγκελ: Ο Τσακαλώτος προτείνει να πληρωθούν τα δάνεια νωρίτερα από ό,τι θέλει το ΔΝΤ  | iefimerida.gr 0

Τι είπε χθες ο Τσακαλώτος

Μιλώντας χθες στο LSE ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία για την ελάφρυνση χρέους θα πρέπει να περιλαμβάνει περίοδο χάριτος (σ.σ. για την αποπληρωμή τους) 15 με 20 ετών, κάτι το οποίο θα ενθαρρύνει τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

«Είναι απόλυτης ζωτικής σημασίας να έχουμε ένα καθαρό δρόμο έτσι ώστε οι επενδυτές να μπορούν να επενδύσουν για επτά, οκτώ, εννέα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αν υπάρχει καλή θέληση, υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να λύσει κανείς το πρόβλημα».

Τι λέει το ΔΝΤ

Ο Πίτερ Σπίγκελ είχε επισυνάψει στο tweet του και μια φωτογραφία με κάποια απόσπασμα (προφανώς από κάποια δημοσίευμα για την έκθεση του ΔΝΤ) με τη θέση του Ταμείου πάνω στο ίδιο θέμα: «... υπάρχουν διάφορες επιλογές. Εάν η Ευρώπη προτιμά να παράσχει εκ νέου ελάφρυνση χρέους μέσω της επέκτασης της ωριμότητας, τότε θα πρέπει να γίνει μια δραματική επέκταση της περιόδου χάριτος, ας πούμε 30 χρόνια, σε ολόκληρο το χρέος προς την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και του νέου δανείου...»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πέτερ Σπίγκελ Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ