Σκέψεις για ξένο διαιτητή στο ντέρμπι «αιωνίων» - «Ας έρθει και Βιετναμέζος» λένε στον Ολυμπιακό - iefimerida.gr

Σκέψεις για ξένο διαιτητή στο ντέρμπι «αιωνίων» - «Ας έρθει και Βιετναμέζος» λένε στον Ολυμπιακό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διακοπή υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα εντός αγωνιστικών χώρων όχι όμως και εκτός αυτών.Στον Παναθηναϊκό δεν σταματούν οι φωνές για τη διαιτησία αφήνοντας να αιωρείται το ενδεχόμενο να ζητήσουν ξένο διαιτητή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ενα ντέρμπι «αιωνίων» ξεκινά πάντα νωρίς. Νωρίτερα από το πρώτο σφύριγμα έναρξης του διαιτητή. Δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό φέτος αφού τις τελευταίες μέρες αυξάνονται όλο και περισσότερο οι φωνές του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία με σαφής αιχμές προς την ΚΕΔ και την ΕΠΟ.

Δεν θα μπορούσαν φυσικά να μείνουν αναπάντητες αυτές οι φωνές από τον Ολυμπιακό αφού στην πιθανή πρόταση για διεξαγωγή του ντέρμπι με διαιτητή από το εξωτερικό, οι ερυθρόλευκοι φαίνεται να απαντούν θετικά ως ένδειξη ότι η αγωνιστική τους ανωτερότητα δεν επηρεάζεται από τις αποφάσεις των διαιτητών.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη στην εφημερίδα «Πρωταθλητής»:

«Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές, γιατί στις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας, οφείλουμε να στηρίζουμε το ντόπιο στοιχείο. Αλλά δεν μας χαλάει καθόλου να έρθει Ευρωπαίος ή Κονγκολέζος ή Νεοζηλανδός ή Βιετναμέζος διαιτητής για να σφυρίξει στη Λεωφόρο. Ξέρουμε τι ομάδα έχουμε, δεν φοβόμαστε και δεν έχουμε ανάγκη κανέναν», ανέφερε αρχικά ο εκ των αντιπροέδρων της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και συνέχισε, λέγοντας:

«Είμαι σαφής: εμπιστευόμαστε τους Έλληνες διαιτητές, που σε ένα περιβάλλον γεμάτο αμφισβήτηση προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους και δικαιώνονται με παρουσίες σε διεθνές επίπεδο. Εάν όμως στον Παναθηναϊκό θέλουν ξένους, εμείς εδώ είμαστε. Αρκεί να πράξουν τα δέοντα για να συμβεί κάτι τέτοιο και να αφήσουν τις θεωρείς. Μην είναι και πάλι λόγια του αέρα για τις εντυπώσεις. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη κανέναν. Με ξένους διαιτητές διαπρέπει στην Ευρώπη, τη στιγμή που άλλοι αποκλείονται από ομάδες του Αζερμπαϊτζάν, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο – μαύροι και παραποιούν την εικόνα σε τηλεοπτικές εκπομπές. Καλώ όλους αυτούς τους δήθεν τηλεκριτικούς διαιτησίας να μάθουν πρώτα τους κανονισμούς πριν εκφέρουν δημόσια άποψη. Και να κοιτάζουν τι γίνεται στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Θέλω, επίσης, να πω στους Έλληνες διαιτητές ότι παρά τον εκφοβισμό που υφίστανται από συγκεκριμένα ΜΜΕ, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα! Οι κανονισμοί πρέπει να εφαρμόζονται, όπως γίνεται και στην Ευρώπη. Είδατε όλοι ότι ο Ολυμπιακός δίκαια κέρδισε πέναλτι και αποβολή στο τελευταίο παιχνίδι. Στην Ελλάδα, όμως, κάθε τέτοιο σφύριγμα αντιμετωπίζεται με τηλεδίκες. Ως εδώ κύριοι!».

Ολα πάντως θα κριθούν τις επόμενες μέρες. Αν η διοίκηση του Παναθηναϊκού στείλει αίτημα στην ΕΠΟ για ορισμό ξένου διαιτητή, τότε σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις. Ακόμη πάντως και αν οι δύο ομάδες συμφωνήσουν, είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει και η σύμφωνα άποψη από την πλευρά της ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παναθηναϊκός Ολυμπιακός διαιτητές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ