Κοτόπουλο και αβοκάντο παντρεύονται τέλεια. Το κοτόπουλο είναι λευκό κρέας, επομένως έχει λιγότερο λίπος από το κόκκινο κρέας. Και το αβοκάντο είναι γεμάτο από καλά λιπαρά, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.
Είναι μια πανεύκολη συνταγή και συνδιάζει την διαιτητική ισορροπία με τη νοστιμιά. Τρώγεται είτε σε σάντουιτς στο γραφείο είτε με μπόλικη σαλάτα ως γεύμα ή δείπνο.
Υλικά
- 1 μεγάλο αβοκάντο
- 2 φιλέτα κοτόπουλο χωριάτικο, βιολογικό
- 1 αυγό, προαιρετικά
- Πράσινη σαλάτα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- Χυμό λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Ξύσμα παρμεζάνας, προαιρετικά
Για τη σάλτσα
- 1 κουταλιά μουστάρδας
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγο χυμό λεμονιού
- 1/4 κουτάλι γλυκού ξύδι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε το αυγουλάκι να βράσει
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε χαλαρή φωτιά
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στα φιλέτα κοτόπουλου
- Προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού
- Οταν το ελαιόλαδο ζεσταθεί ελαφρά, βάλτε τα φιλέτα να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές
- Οσο ψήνεται το κοτόπουλο, καθαρίστε τη σαλάτα, ψιλοκόψτε το πράσινο κρεμμυδάκι
- Ανοίξτε το αβοκάντο και κόψτε το σε λωρίδες
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε την καθαρή σαλάτα
- Αν έχετε ντομάτες, αγγούρι, ραπανάκια ή κάτι άλλο προσθέστε το
- Σε ένα μπολάκι φτιάξτε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί
- Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο έχετε όλα τα υλικά στη διάθεσή σας
- Σε μπολ, σε βαθύ πιάτο, σε ειδικό πιάτο, χρησιμοποιήστε ό,τι είναι πιο όμορφο στα μάτια για τη σαλάτα σας!
Οταν συνδιαστεί και με αυγό, γίνεται ένα τέλειο γεύμα:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο