Περικοπές και στα μερίσματα 250.000 συνταξιούχων του Δημοσίου - iefimerida.gr

Περικοπές και στα μερίσματα 250.000 συνταξιούχων του Δημοσίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «πράσινο φως» πήρε το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων για να προχωρήσει με αναλογιστική μελέτη στον επανυπολογισμό όλων των μερισμάτων που λαμβάνουν σήμερα περίπου 250.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Με το έλλειμμα του Ταμείου να έχει φτάσει τα 246 εκατ. ευρώ, η μόνη λύση που βλέπει το υπουργείο Εργασίας είναι οι περικοπές στα μερίσματα. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το ψαλίδι θα είναι κλιμακωτό και θα ξεκινά από 20% για όσους αποχώρησαν με σύνταξη από το Δημόσιο και πήραν το μέρισμα άνω των 60 ή 65 ετών. Για όσους όμως βγήκαν στη σύνταξη από τα 50 το κούρεμα του μερίσματος θα φτάνει ακόμα και στο 50%.

Επιπλέον, εξετάζεται και το ενδεχόμενο οι νέοι συνταξιούχοι να μη λαμβάνουν απευθείας το μέρισμα, αλλά αυτό να τους καταβάλλεται από μία ηλικία και πάνω. Για παράδειγμα, αν κάποιος βγει στη σύνταξη στα 55, να καταβάλλεται το 50% του μερίσματος και όταν φτάσει στα 60, να παίρνει άλλο ένα 25% και στα 67 το υπόλοιπο 25%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ