Στο ΣτΕ η συνταγματικότητα του συμβιβασμού με την Siemens - iefimerida.gr

Στο ΣτΕ η συνταγματικότητα του συμβιβασμού με την Siemens

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει την συνταγματικότητα του συμβιβασμού που έκανε η κυβέρνηση το 2012 με την γερμανική Siemens, καθώς το Δ' τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου παρέπεμψε το ζήτημα εκεί, λόγω μείζονος σπουδαιότητας. Το τμήμα έκρινε μάλιστα ότι το μη κερδοσκοπικό σωματείο “Ελληνες φορολογούμενοι” είχαν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο δικαστήριο.

Στην δικαστική απόφαση σημειώνεται ότι η Siemens από τις δεσμεύσεις που αποδέχθηκε με την υπογραφή της «συμφωνίας συμβιβασμού», δεν έχει ακόμη υλοποίηση τους όρους που αφορούν τις επενδύσεις της Γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα και την παροχή 90 εκ. ευρώ για «υποστήριξη φορέων και δραστηριοτήτων της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με την «συμφωνία συμβιβασμού» επιλύθηκαν συνολικά όλες οι διαφορές και οι εκκρεμότητες από κάθε είδους αξιώσεις, που συνδέονται με την δραστηριότητα διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens, συμπεριλαμβανομένων των υποθέσεων που διερευνήθηκαν από τις αρχές της Ελλάδος, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, κ.λπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ