Το μέγεθος μετράει -Φινλανδική εταιρεία προκαλεί τους κολοσσούς με υπολογιστή τσέπης [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Το μέγεθος μετράει -Φινλανδική εταιρεία προκαλεί τους κολοσσούς με υπολογιστή τσέπης [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Solu, μια εταιρεία πληροφορικής από την Φινλανδία λανσάρει το μικρότερο PC στον κόσμο, το οποίο φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί σημαντικούς παγκόσμιους παίκτες στην αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως η Apple και η Microsoft.

Η τετράγωνη συσκευή­“τσέπης”, διαστάσεων μόλις 10 εκατοστών που περιβάλλεται από μια ξύλινη θήκη, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε αυτόνομα, είτε συνδέοντας την σε ενα εξωτερικό μόνιτορ ή/και κάποιο πληκτρολόγιο.

Τα υλικά του νέου PC όπως η μπαταρία, η οθόνη υψηλής ευκρίνειας και το CPU δεν έχουν επηρεαστεί από την σμίκρυνση του προϊόντος, είναι εξαιρετικής ποιότητας/τεχνολογίας και παραμένουν ισάξια των ανταγωνιστών, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας.

Αυτό όμως που ξεχωρίζει το νέο προϊόν είναι η δυνατότητα που το δίνει το λειτουργικό του σύστημα να συνδέεται με μια υπηρεσία cloud που έχει δημιουργήσει για αυτόν τον λόγο η Solu, καθιστώντας έτσι την ανάγκη για backups, εγκατάστασης εφαρμογών και συντήρηση περιττή, καθώς και απλοποιώντας σημαντικά το περιβάλλον της επιφάνειας εργασίας του.

Το μέγεθος μετράει -Φινλανδική εταιρεία προκαλεί τους κολοσσούς με υπολογιστή τσέπης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Η καινοτόμος συσκευή που έχει τιμολογηθεί στα 349 ευρώ θα είναι διαθέσιμη στο αγοραστικό κοινό την άνοιξη του 2016, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η απαραίτητη επένδυση, την οποία η Solu έχει ήδη εξασφαλίσει μέσω της γνωστής, νεοτερικής πλατφόρμας crowd­funding των ΗΠΑ, Kickstarter. Το προτζεκτ έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 210 από τις 200 χιλιάδες ευρώ χρηματοδότησης που αναζητούσε, από 575 υποστηρικτές και με ακόμη τέσσερις ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανεύρεσης πόρων.

Δειτε το promo βίντεο:

Παρακολουθείστε το εγχείρημα στο site ή συνεισφέρετε στην προσπάθειά τους μέσω Kickstarter.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ