Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα κληθούν Πανούσης και επικεφαλής της ΕΥΠ - iefimerida.gr

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα κληθούν Πανούσης και επικεφαλής της ΕΥΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα κληθεί να καταθέσει τα όσα κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης.

Τη σχετική πρόταση έκαναν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και την έκανε αποδεκτή η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου. Μαζί με τον κ. Πανούση στην επιτροπή θα καταθέσει και ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης.

«Ανεξάρτητα από την έρευνα που γίνεται από πλευράς δικαιοσύνης για την υπόθεση, προκύπτουν σοβαρά πολιτικά θέματα τα οποία θα πρέπει η Επιτροπή Θεσμών να διερευνήσει καλώντας τον κ. Ρουμπάτη και τον κ. Πανούση» επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, αποδέχτηκε το αίτημα να προσδιοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, αφού όμως προηγουμένως, όπως είπε, «γίνει μια οργανωμένη συζήτηση ώστε η κλήτευση του επικεφαλής της ΕΥΠ και του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη να μην γίνει για να καλύψει απλά τη περιέργειά μας για ονόματα ή στοιχεία, αλλά για να γίνει ουσιαστικός διάλογος».

«Το θέμα απασχολεί έντονα τον τύπο και τα Μέσα Ενημέρωσης. Γίνεται από πολλούς συζήτηση και εμείς δεν θα πρέπει να το αναλάβουμε σαν να θέλουμε να το διατηρήσουμε αλλά για να το εξετάσουμε ουσιαστικά» υπογράμμισε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

«Δεν είναι ούτε ποινικό ούτε διαδικαστικό, αλλά μείζον πολιτικό θέμα αυτό και είναι αδιανόητο να στείλουμε άλλο μήνυμα μην μπορώντας να το διαχειριστούμε παραπέμποντας το στις καλένδες. Πρέπει άμεσα να το εξετάσουμε» σημείωσε, από την πλευρά του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ