«Ξαπλωμένο γυμνό»: Αυτός είναι ο πίνακας του Μοντιλιάνι που πωλήθηκε αντί 158 εκατ. ευρώ! [εικόνες] - iefimerida.gr

«Ξαπλωμένο γυμνό»: Αυτός είναι ο πίνακας του Μοντιλιάνι που πωλήθηκε αντί 158 εκατ. ευρώ! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποσό για το οποίο πωλήθηκε, ιλιγγιώδες. Και όμως, δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ για τον πιο ακριβοπληρωμένο πίνακα του κόσμου, για μόλις 8,3 εκατ. ευρώ.

Ο λόγος για τον πίνακα του Μοντιλιάνι «Ξαπλωμένο Γυμνό» ο οποίος πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις στη Νέα Υόρκη για το εξωπραγματικό ποσό των 157,7 εκατ. ευρώ!

«Ξαπλωμένο γυμνό»: Αυτός είναι ο πίνακας του Μοντιλιάνι που πωλήθηκε αντί 158 εκατ. ευρώ! [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Και παρότι το ποσό προκαλεί ίλιγγο δεν είναι το υψηλότερο που έχει καταβληθεί ποτέ για την αγορά πίνακα. Το ρεκόρ του πιο ακριβοπληρωμένου πίνακα εξακολουθεί να κατέχει το έργο «Γυναίκες από το Αλγέρι» του Πικάσο που πωλήθηκε προς 166 εκατ. δολάρια.

«Ξαπλωμένο γυμνό»: Αυτός είναι ο πίνακας του Μοντιλιάνι που πωλήθηκε αντί 158 εκατ. ευρώ! [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο οίκος Κρίστις παρουσίασε τον πίνακα του Μοντιλιάνι ως ένα έργο που συγχωνεύει τον κλασικό ιδεαλισμό, τον αισθησιακό ρεαλισμό και τη μοντέρνα εφευρετικότητα, την ωμή πραγματικότητα της μποέμικης ζωής στο Παρίσι, δηλαδή.

Ο πίνακας που χρονολογείται από το 1917-1918 (ο Μοντιλιάνι πέθανε το 1920 σε ηλικία 35 ετών από φυματική μηνιγγίτιδα) είχε προκαλέσει μεγάλο σκάνδαλο όταν εκτέθεικε στην πρώτη και μοναδική έκθεση του εν λόγω καλλιτέχνη στο Παρίσι. Εξοργισμένοι με το γυμνό πολίτες, είχαν καλέσει την αστυνομία ζητώντας της να κλείσει την έκθεση εκείνη τη στιγμή!

Οσο για τον νέο ιδιοκτήτη του έργου του Μοντιλιάνι, σύμφωνα με τον οίκο είναι ένας Κινέζος συλλέκτης έργων τέχνης με την Wall Street Journal να υποσστηρίζει ότι πρόκειται για τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Λιου Γικιάν και την σύζυγό του Γουάνγκ Γουέι οι οποίοι έχουν ιδρύσει το Long Museum στη Σανγκάη. «Το μουσείο μας είναι μόλις τριών ετών και έχει κυρίως έργα της παραδοσιακής κινεζικής κουλτούρας. Το έργο του Μοντιλιάνι ανοίγει για το μουσείο μας μια νέα εποχή με μια συλλογή αριστουργημάτων από όλο τον κόσμο».

«Ξαπλωμένο γυμνό»: Αυτός είναι ο πίνακας του Μοντιλιάνι που πωλήθηκε αντί 158 εκατ. ευρώ! [εικόνες] | iefimerida.gr 3
«Ξαπλωμένο γυμνό»: Αυτός είναι ο πίνακας του Μοντιλιάνι που πωλήθηκε αντί 158 εκατ. ευρώ! [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μοντιλιάνι Πικάσο Ξαπλωμένο Γυμνό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ