Ορθόδοξοι και Μουσουλμάνοι ένωσαν τις προσευχές τους για το δράμα των προσφύγων [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ορθόδοξοι και Μουσουλμάνοι ένωσαν τις προσευχές τους για το δράμα των προσφύγων [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συγκλονιστική σκηνή διαδραματίστηκε στη Λέσβο: Δύο θρησκείες, η ορθόδοξη και η μουσουλμανική ενώθηκαν μπροστά στο δράμα των προσφύγων.

Στο τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων προσφύγων που πνίγηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, που τελέστηκε την Τετάρτη στην Επάνω Σκάλα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των εκκλησιών, πολλοί πρόσφυγες, εθελοντές, γιατροί, Λέσβιοι πολίτες αλλά και πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής την σειρά πήραν οι Σύροι πρόσφυγες. Με μπροστάρη των εκπρόσωπο τους έψαλλαν με τον μουσουλμανικό τρόπο στην μνήμη των θυμάτων ναυαγών, ανάμεσα σε αυτούς και άτομα που είχαν χάσει παιδιά και γυναίκες στο πρόσφατο πολύνεκρο ναυάγιο του Μολυβου.

«Σε αυτή την άκρως συμβολική κίνηση, θέλουμε να δείξουμε σε όλο το κόσμο ότι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής, στεκόμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια στους εγκληματίες που στέλνουν καθημερινά στο θάνατο μητέρες και μικρά παιδιά. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σύγχρονων δουλεμπόρων – εγκληματιών και υπέρ της επέμβασης για την πάταξη της δολοφονικής δράσης τους» τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λέσβου.

Το LesvosPost.com παραβρέθηκε στην σεμνή τελετή και κατέγραψε τα παρακάτω πλάνα.

Ορθόδοξοι και Μουσουλμάνοι ένωσαν τις προσευχές τους για το δράμα των προσφύγων [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ορθόδοξοι και Μουσουλμάνοι ένωσαν τις προσευχές τους για το δράμα των προσφύγων [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ορθόδοξοι και Μουσουλμάνοι ένωσαν τις προσευχές τους για το δράμα των προσφύγων [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ