Είσαι γυναίκα και πιστεύεις ότι είσαι στρέιτ; Διάβασε αυτή την έρευνα και ίσως αναθεωρήσεις - iefimerida.gr

Είσαι γυναίκα και πιστεύεις ότι είσαι στρέιτ; Διάβασε αυτή την έρευνα και ίσως αναθεωρήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και οι περισσότερες γυναίκες ισχυρίζονται πως είναι στρέιτ και έλκονται από το αντίθετο φύλο, μια έρευνα έρχεται να τις «διαψεύσει».

Σε μελέτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εσσεξ, οι 235 γυναίκες που συμμετείχαν είδαν σειρά από βίντεο γυμνών ανδρών και γυναικών, με τις αντιδράσεις τους να καταγράφονται.

Οπως διαπιστώθηκε, το 82% των γυναικών ένιωσαν διέγερση και για τα δύο φύλα. Το 74% όσων προσδιορίζονται ως ετεροφυλόφιλοι ένιωσε έλξη τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Αντίθετα, οι ομοφυλόφιλες γυναίκες ένιωσαν μεγαλύτερη έλξη για άτομα του ίδιου φύλου.

«Ακόμη και αν η πλειοψηφία των γυναικών προσδιορίζονται ως στρέιτ, η έρευνά μας δείχνει καθαρά ότι, όταν πρόκειται γι' αυτό που τους ερεθίζει, είναι είτε αμφιφυλόφιλες ή ομοφυλόφιλες, αλλά ποτέ στρέιτ», δήλωσε ο επικεφαλής Δρ. Γκέρουλφ Ρίγκελ.

Παράλληλα, η έρευνα έδειξε ότι οι ομοφυλόφιλες γυναίκες που ντύνονται με πιο ανδρικά ρούχα δεν έχουν απαραίτητα και πιο αρρενωπή συμπεριφορά.

Παλιότερη έρευνα του YouGov ανέφερε πως οι μισοί νέοι στη Βρετανία δεν προσδιορίζονται με έναν σαφή χαρακτηρισμό, δηλαδή ως 100% στρέιτ.

Παράλληλα, σε αυτή σημειώνεται πως το 41% των ανθρώπων αυτοπροσδιορίζονται σε κάτι ανάμεσα γκέι και στρέιτ, κάτι που δείχνει πως βλέπουν με πιο απελευθερωμένο τρόπο την σεξουαλικότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ