Ο Παύλος Δερμιτζάκης συμβουλεύει τους μελλοντικούς δημοσιογράφους & προπονητές - iefimerida.gr

Ο Παύλος Δερμιτζάκης συμβουλεύει τους μελλοντικούς δημοσιογράφους & προπονητές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πολύπειρος Έλληνας προπονητής ποδοσφαίρου Παύλος Δερμιτζάκης, επισκέφτηκε τo ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, καλεσμένος των σπουδαστών Αθλητικής Δημοσιογραφίας και Προπονητικής, προκειμένου να συνομιλήσει μαζί τους και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Η επίσκεψη του κ. Δερμιτζάκη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στην αίθουσα διαλέξεων του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9 στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Δερμιτζάκης, αρχικά ευχαρίστησε τον υπεύθυνο του Τομέα Επικοινωνίας & ΜΜΕ κ. Κώστα Χήτα για την πρόσκληση του και δήλωσε ότι είναι μεγάλη του τιμή να βρίσκεται ανάμεσα σε παιδιά τα οποία ασχολούνται ή θα ασχοληθούν στο μέλλον με το χώρο του αθλητισμού.

Ο Έλληνας τεχνικός, χαρακτήρισε τον εαυτό του τυχερό που μπόρεσε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα! Στην αρχή ως ποδοσφαιριστής και μετέπειτα από το πόστο του προπονητή.

Ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι για να πετύχουμε σε αυτό που θέλουμε πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή. «Δεν μπορούμε να ικανοποιούμε τους άλλους και ταυτόχρονα να πετύχουμε σε αυτό που θέλουμε. Καλό είναι ο κάθε άνθρωπος να έχει τη δική του φιλοσοφία ώστε να πετύχει»

Για το ότι έχουν γίνει αρκετές αποχωρήσεις από τους πάγκους στην αρχή της χρονιάς σχολίασε: Δεν υπάρχει πλέον υπομονή. Ο χρόνος πιέζει, αυτοί όμως που θέλουν να πετύχουν δεν πρέπει να τα παρατήσουν! Κόντρες υπάρχουν σε όλες τις ομάδες και πρέπει να υπάρχουν. Οι κόντρες είναι υγεία αλλά δεν πρέπει να μεταφέρονται εκτός των αποδυτηρίων.

Έχοντας πάρει, ως προπονητής του ΠΑΟΚ το 2010, μια επική πρόκριση μέσα στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, είπε:Ήμουν πολύ χαρούμενος όπως και όλοι οι φίλαθλοι και σίγουρα ήταν μια επιτυχία για την ομάδα. Μεγάλωσε το όνομα και το prestige της ομάδας στο εξωτερικό. Με αυτή την πρόκριση η ομάδα πήρε χρήματα από την είσοδό της στους ομίλους, τα οποία είχε ανάγκη.

Σχετικά με τον φετινό ΠΑΟΚ και τον Ιγκόρ Τούντορ:Είναι μια καινούργια ομάδα που χτίζεται με έναν νέο προπονητή. Ο Τούντορ έχει διάθεση για δουλειά, έχει μια δική του φιλοσοφία που την υποστηρίζει, αλλά δεν έχει αρκετές παραστάσεις. Θέλει δουλειά και υπομονή από όλους.

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη είπε:Είναι δάσκαλος, τρομερός άνθρωπος, παρεξηγημένος από αρκετούς, έχοντας τη δική του φιλοσοφία και το δικό του τρόπο ζωής. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να σχολιάζεται ποικιλοτρόπως.

Για τον Ολυμπιακό:Έχει ανοίξει την ψαλίδα από τους υπόλοιπους και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Έχοντας εξασφαλίσει την είσοδο του στους ομίλους του Champions League έχει φτιάξει όνομα.

Σχολιάζοντας την Εθνική ομάδα:Βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Δεν πρέπει όμως σε καμιά περίπτωση να ξεχάσουμε όλα όσα πρόσφερε τα προηγούμενα χρόνια. Χρειάζεται ένας ξένος προπονητής, καθώς δεν θα βάλλεται το ίδιο εύκολα. Ο ξένος προπονητής δεν διαβάζει και δεν ακούει όσα γράφονται. Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, η Ελλάδα εξακολουθεί να παράγει κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Σχετικά με την διαιτησία στα ελληνικά γήπεδα:Στην ελληνική διαιτησία υπάρχουν καλοί διαιτητές, αλλά όταν βάλλονται κάνουν λάθη. Πρέπει να τους αφήσουμε να δουλέψουν και να κάνουν τη δουλειά τους.

Για τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει αυτή την περίοδο:Ο Φορτούνης είναι αυτός που έχει δουλέψει αρκετά, έχει καλή σωματική δομή και καλά τεχνικά στοιχεία. Για να συνεχίσει θα πρέπει να έχει ισορροπία και προσήλωση.

Σχετικά με το μέλλον του:Εύχομαι να έχω δουλειά, γιατί έτσι νιώθω πιο ενεργητικός και γεμάτος, κάνοντας αυτό που μου αρέσει.

Τέλος για άλλη μία φορά τόνισε στους σπουδαστές να έχουν προσήλωση σε αυτό που κάνουν. «Η φιλοσοφία του καθενός είναι πολύ σημαντική. Αν δεν υπάρχει φιλοσοφία δε θα φτάσουμε ποτέ στο λιμάνι μας.»

Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, με συνέπεια και προσήλωση στο έργο που έχει αναλάβει, απέναντι στους σπουδαστές του, συνεχίζει να διοργανώνει εκδηλώσεις, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και κατάρτισης στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει και να τους εφοδιάσει με πραγματικές εμπειρίες, για την μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία τους!

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη T. 2310 552406

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ