Οι Φλίντστοουνς του 21ου αιώνα - Ζουν σε σπηλιές με τα απαραίτητα και μοιράζουν αγάπη [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Φλίντστοουνς του 21ου αιώνα - Ζουν σε σπηλιές με τα απαραίτητα και μοιράζουν αγάπη [εικόνες]

Σακραμόντε/Φωτογραφία αρχείου Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ψηλά στους λόφους πάνω από την γραφική ισπανική πόλη Γρανάδα ζει μια κοινότητα τσιγγάνων σε αυτοσχέδια σπίτια μέσα σε σπηλιές.

Οι Σακραμόντε, όπως τους ονομάζουν, δεν είναι νομάδες και βρίσκονται συνέχεια επάνω στους λόφους μέσα στη σπηλιές τους. Τακτικά δέχονται ταξιδιώτες ή νομάδες, που επιθυμούν να μείνουν εκεί προσωρινά.

Η φυλή βρίσκεται κοντά στη συνοικία Σακραμόντε, που ιδρύθηκε στην περιοχή μετά την πτώση της αυτοκρατορίας των Μαυριτανών στα 1500. Φημισμένη για το χορό Φλαμένκο, η περιοχή δελεάζει όσους τουρίστες θέλουν να δουν πολύχρωμες γιορτές ή σπίτια, που είναι λαξευμένα στους λόφους.

Ο φωτογράφος και ταξιδιωτικός μπλόγκερ Μάθιου Κάρστεν επισκέφτηκε τον οικισμό και πέρασε μια νύχτα στα βουνά, μαθαίνοντας τον τρόπο ζωής τους.

Νερό και ηλεκτρικές συσκευές υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις σπηλιές, με τις τουαλέτες πολλές φορές να είναι κοινές ανάμεσα στους γείτονες.

«Η συνολική ατμόσφαιρα δείχνει μια κοινότητα, με ελεύθερα πνεύματα και καλλιτεχνική έκφραση», λέει ο φωτογράφος στην Mail Online Travel.

«Απορρίπτοντας τον υλισμό για την αγάπη για τη μουσική, για το μοιράζομαι με τους γείτονες και τη φροντίδα για το περιβάλλον, είναι ένα σύγχρονο χίπικο πνεύμα», προσθέτει.

Αν και ο φωτογράφος έδειξε πρόθυμος να μάθει πληροφορίες για τη φυλή τους, πολλοί έδειξαν δύσπιστοι για την παρουσία του εκεί.

«Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν φιλόξενοι, κάποιοι δεν ήταν», ανέφερε ο Μάθιου και συνέχισε, λέγοντας:

«Δυστυχώς, όσο περισσότεροι προσοχή τραβά ο τρόπος ζωής τους, τόσο περισσότερο απειλούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση που δεν τους θέλει. Δικαιολογημένα, λοιπόν, κάποιοι δεν ήταν χαρούμενοι που ήμουν εκεί με τη φωτογραφική μου μηχανή».

«Το συλλογικό πνεύμα και η ευρηματικότητά τους με ενέπνευσαν πραγματικά, ενώ οι πτυχές του τρόπου ζωής τους με γοήτευσαν. Παρόλο αυτά, δεν ξέρω αν είμαι σίγουρος πως θα μπορούσα να μείνω σε μια σπηλιά, εκτός αν ήμουν αναγκασμένος να το κάνω», τόνισε ο φωτογράφος.

Φωτογραφίες Aρχείου: Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σπηλιές Φυλή τρόπος ζωής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ