«Ελ. Βενιζέλος»: Πάνω από 1,5 εκατ. επιβάτες «πέρασαν» από το αεροδρόμιο τον Οκτώβριο - iefimerida.gr

«Ελ. Βενιζέλος»: Πάνω από 1,5 εκατ. επιβάτες «πέρασαν» από το αεροδρόμιο τον Οκτώβριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέχισε και το μήνα Οκτώβριο την ανοδική της πορεία η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, αγγίζοντας το 1,5 εκατ. ταξιδιώτες και σημειώνοντας αύξηση κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τα 1,58 εκατ. επιβάτες ξεπερνώντας την περυσινή του επίδοση (1,4 εκατ.) κατά 10,2%.

Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και οι επιβάτες εξωτερικού παρουσίασαν παρόμοια επίπεδα ανόδου. Οι επιβάτες εσωτερικού έφτασαν τους 540.000, επίδοση αυξημένη κατά 9% σε σχέση με πέρυσι (495.000), ενώ οι διεθνείς επιβάτες ξεπέρασαν το 1 εκατ., καταγράφοντας αύξηση κατά 10,8% σε σχέση με πέρυσι (936.000).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 13%, ενώ οι Έλληνες επιβάτες παρουσίασαν αύξηση κατά 9% (για τη διαμόρφωση του ποσοστού αυτού καθοριστικός παράγοντας υπήρξε η ζήτησή τους για ταξίδια στο εξωτερικό).

Συνολικά για το διάστημα Ιανουάριος-Οκτώβριος, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τα 15,7 εκατ. επιβάτες και αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι κατά 19,8% (είχαν εξυπηρετηθεί 13 εκατ. επιβάτες). Η κίνηση εξωτερικού ξεπέρασε το φράγμα των 10 εκατ. επιβατών, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 18,3% (έναντι 8,6 εκατ. επιβατών που ήταν πέρυσι) και η κίνηση εσωτερικού έφτασε

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελ. Βενιζέλος αφίξεις τουρίστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ