Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει τον εαυτό του -Μπαίνει-βγαίνει ο φόρος στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ - iefimerida.gr

Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει τον εαυτό του -Μπαίνει-βγαίνει ο φόρος στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμπλοκή φαίνεται πως προέκυψε με το φόρο στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ στην προσπάθεια του ΥΠΟΙΚ να βρει ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το αποτέλεσμα της εμπλοκής ήταν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών να διαψεύσουν διαρροές που είχε κάνει νωρίτερα το ΥΠΟΙΚ.
Ετσι μετά την εμπλοκή από το υπουργείο αναφέρουν πως η κυβέρνηση σύντομα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το ποια θα είναι τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ενώ τονίζουν πως τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ωστόσο υπενθυμίζεται πως δύο ώρες νωρίτερα (στις 15:00) κύκλοι του ΥΠΟΙΚ υποστήριζαν πως εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί το ισοδύναμο για το 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση, το οποίο θα ήταν η αύξηση κατά 5 λεπτά (0,05 ευρώ) σε όλα τα τυχερά παιχνίδια. Μάλιστα τότε οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως νομικό κώλυμα και μπορεί να μπει φόρος στα τυχερά παιχνίδια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ