Φόρος σε όλα τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ αντί του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση - iefimerida.gr

Φόρος σε όλα τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ αντί του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα ισοδύναμα για το 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση από το ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου έχει αποφασιστεί η αύξηση κατά 5 λεπτά (0,05 ευρώ) σε όλα τα τυχερά παιχνίδια. Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως νομικό κώλυμα και μπορεί να μπει φόρος στα τυχερά παιχνίδια.

Τώρα αναμένεται η αντίδραση των πρακτόρων του ΟΠΑΠ. Υπενθυμίζεται πως και μόλις ακούστηκε το σενάριο για τη φορολόγηση στο ΚΙΝΟ έστειλαν επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών, την οποία κοινοποίησαν και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην αναζήτηση ισοδυνάμων στην αύξηση της φορολόγησης τυχερών παιχνιδιών. Όπως ανέφεραν, «με τέτοια φορολόγηση καταστρέφεται με μαθηματική ακρίβεια και από μελέτες ειδικών η ανακύκλωση πάνω στην οποία είναι βασισμένη όλη η φιλοσοφία των παιχνιδιών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ