Αυξήσεις 30 έως 50 ευρώ στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από το 2016 - iefimerida.gr

Αυξήσεις 30 έως 50 ευρώ στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από το 2016

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρές αυξήσεις για ένα μεγάλο κομμάτι δημοσίων υπαλλήλων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, εν όψει της κατάθεσης στη Βουλή του σχεδίου νόμου για το νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο στο Δημόσιο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FΜ, ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι με βάση το σενάριο που έχει επεξεργαστεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν θα υπάρξουν μειώσεις στους κατώτατους μισθούς, ενώ για περίπου 314.000 υπαλλήλους θα υπάρξουν μικρές αυξήσεις της τάξης των 30 έως 50 ευρώ που θα ισχύσουν από το 2016.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, στόχος είναι να «ξεπαγώσουν» οι τριετίες από την 1η Ιανουαρίου, ενώ έκανε λόγο για αποσύνδεσή τους από τα μισθολογικά κλιμάκια.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η αναδιανομή θα χρηματοδοτηθεί με την σταδιακή απομείωση ορισμένων μισθών μέχρι το 2021, μέχρι να «σβήσει» η προσωπική διαφορά που υπάρχει στους μισθούς. Όπως τόνισε, αυτό δεν σημαίνει πως θα υπάρξουν μειώσεις.

Όσον αφορά στις δαπάνες του Δημοσίου σημείωσε ότι έχουν γίνει σημαντικές περικοπές ενώ έχει υπάρξει και μεγάλη μείωση των μισθών των υπαλλήλων.

Τέλος, τόνισε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια το δημόσιο έχει χάσει 350.000 υπαλλήλους με αποτέλεσμα να είναι υποστελεχωμένο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ