Οι Λιθουανοί είναι τα πιο «γερά ποτήρια» -Πόσο πίνουν οι Ελληνες [γράφημα] - iefimerida.gr

Οι Λιθουανοί είναι τα πιο «γερά ποτήρια» -Πόσο πίνουν οι Ελληνες [γράφημα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «τσούζουν» κανονικά στη Λιθουανία, αφού η χώρα έχει τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ.

Η Ελλάδα από την άλλη, καταλαμβάνει μία από τις χαμηλές θέσεις αυτής της λίστας. Συγκεκριμένα, η χώρα μας είναι 32η, ανάμεσα στις 44 που κατέταξε συνολικά ο ΟΟΣΑ.

Στην έκθεση, καταγράφονται τα στοιχεία σχετικά με την κατανάλωση του αλκοόλ το 2013 και η σύγκρισή τους με το πόσο έπιναν οι κάτοικοι της κάθε χώρας το 2000. Και από αυτής της απόψεως η Ελλάδα τα πάει καλά, αφού η κατανάλωση έχει μειωθεί.

Πίσω από τους Λιθουανούς βρίσκονται οι Αυστριακοί, οι Εσθονοί και οι Τσέχοι, στην κορυφή της λίστας, ενώ στο άλλο... άκρο είναι η Ινδονησία που έχει τη μικρότερη κατά κεφαλήν κατανάλωση αλκοόλ, σε λίτρα. Αμέσως από πάνω της είναι η Τουρκία και η Ινδία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για χώρες όπου πίνουν λίγο, εξαιτίας της θρησκείας τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κατανάλωση αλκοόλ ΟΟΣΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ