Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει -αρνητικά- τη σεξουαλική σας ζωή - iefimerida.gr

Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει -αρνητικά- τη σεξουαλική σας ζωή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κλιματική αλλαγή λιώνει τους πάγους, «σκοτώνει» την άγρια ζωή και πυροδοτεί ακραία καιρικά φαινόμενα. Πέρα από όλα αυτά, τα άκρως σημαντικά για τον πλανήτη γεγονότα, μπορεί να βλάψουν και τη λίμπιμντό σας.

Επιστήμονες πρόσφατα εξέτασαν 80 χρόνια γονιμότητας και τα δεδομένα θερμοκρασίας των ΗΠΑ και διαπίστωσαν πως ο αριθμός των γεννήσεων μειώνεται σημαντικά μεταξύ 8 και 10 μηνών, όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει διότι πιθανότατα ο ζεστός καιρός μειώνει τη σεξουαλική ορμή, σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Tulane, της Καλιφόρνια-Σάντα Μπαρμπαρα και αυτό της κεντρικής Φλόριντα.

«Οι ακραίες θερμοκρασίας μπορεί να επηρεάσουν τη συχνότητα που κάνουμε σεξ», δήλωσε ο Αλεν Μπαρέκα, ένας εκ των ερευνητών.

«Θα μπορούσε να επηρεάσει τα επίπεδα των ορμονών. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την αναπαραγωγική υγεία, την ποιότητα του σπέρματος για τους άνδρες ή την ωορρηξία για τις γυναίκες», προσθέτει.

Οπως τόνισαν, οι άνθρωποι τείνουν να κάνουν σεξ, όταν ο καιρός είναι δροσερός.

«Η μείωση των γεννήσεων είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για τις ώρες», είπε στον Independent.

Η λύση, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι η χρήση κλιματιστικών.

«Με βάση την ανάλυσή μας για τη σχέση θερμοκρασίας-γονιμότητας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ο κλιματισμός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αντισταθμίσει σημαντικά το κόστος της γονιμότητας από τις κλιματικές αλλαγές», σημειώνουν στη μελέτη τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κλιματική αλλαγή γονιμότητα σεξ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ