Αστυνομικός που συνέλαβε τον Ρουπακιά: «Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα, είμαι δικός σας» - iefimerida.gr

Αστυνομικός που συνέλαβε τον Ρουπακιά: «Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα, είμαι δικός σας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την κατάθεση του αστυνομικού που συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά μέσα στο αυτοκίνητό του, λίγα λεπτά μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συνεχίστηκε η 25η ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη των Χρυσαυγιτών για την εγκληματική οργάνωση και άλλες ενέργειες ενώ επικράτησε εκ νέου ένταση.

Την ώρα που ολοκληρώνονταν οι ερωτήσεις στον μάρτυρα αστυνομικό Δημ. Κουρετζή από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, η επισήμανση από συνηγόρους των κατηγορουμένων ότι δεν επιτρέπονται ερωτήσεις περί εγκληματικής οργάνωσης, βάσει της σχετικής απόφασης του δικαστηρίου, άναψε τα αίματα.
Συγγενείς του Παύλου Φύσσα από το ακροατήριο άρχισαν να φωνάζουν «φασίστες, βδελύγματα» προς την πλευρά των κατηγορουμένων αλλά και των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν δικηγόρος κατηγορουμένου απευθυνόμενος σε συγγενή του Παύλου Φύσσα ακούστηκε να λέει «έλα έξω να τα πεις αυτά» κάνοντας και σχετικές χειρονομίες, με τους συγγενείς του Παύλου Φύσσα να φωνάζουν "πάλι τα κάνετε αυτά, όταν είστε πίσω από τους αστυνομικούς". Το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει για μισή ώρα, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

«Μην πείτε τίποτα σε κανέναν. Είμαι δικός σας»

Με την κατάθεση του αστυνομικού που συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά μέσα στο αυτοκίνητό του, λίγα λεπτά μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συνεχίστηκε η 25η ημέρα της ακροαματικής διαδιακασίας στη δίκη των Χρυσαυγιτών για την εγκληματική οργάνωση και άλλες ενέργειες. Ο αστυνομικός, υποστήριξε ότι είδε έναν άνθρωπο νηφάλιο, ο οποίος είχε ανάψει τσιγάρο και καθόταν στο αυτοκίνητο, μέχρι που τον προσέγγισε ο μάρτυρας.
«Τον βλέπω να καπνίζει. «Τι έγινε;» του λέω. «Δεν ξέρω» μου απαντάει.

»Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, στην πίσω αριστερή ρόδα, βλέπω ένα μαχαίρι με ξύλινη λαβή και μέσα στα αίματα. Το παίρνω και το βάζω μέσα στο σακουλάκι. Του λέω, τώρα θα βγεις. Του πέρασα χειροπέδες και τον βάζω στο περιπολικό. Καθοδόν τον ξαναρωτάω τι έγινε.

  • «Δεν ξέρω» μου λέει. Τον ξαναρωτάω. Του λέω εάν το έχεις κάνει θα φανει Dna ή αποτυπώματα στο μαχαίρι.
  • Μου λέει: «Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα σε κανέναν, είμαι δικός σας». Φοβήθηκα ότι μπορεί να είναι συνάδελφος. Είμαι της Χρυσής Αυγής, μου είπε. Ηταν νηφάλιος.

Ο μάρτυρας, μετέφερε τον Γ. Ρουπακιά στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου όπου και παρέδωσε το μαχαίρι.

«Θέλω προστασία, με απειλούν»

Την αγωνία του για την προστασία του ίδιου και της οικογένειας του εξέφρασε με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του ο αστυνομικός Δημήτρης Κουρέτζης που συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά μετά τη δολοφονία Φύσσα.

«Ζητώ την προστασία μου γιατί δεν θέλω να υπαρχει κίνδυνος για εμένα και την οικογένεια μου» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν μετά την σύλληψη του, τού έχει συμβεί κάτι παράξενο, ο αστυνομικός απάντησε:

«Εχω δεχθεί ανώνυμα τηλεφωνήματα, που χαράκωσαν το αμάξι, όπου έγραψαν μ@λ@κα, ο αδελφός μου έχει δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα, από όταν δημοσιοποιήθηκε η λίστα του κατηγορητηρίου»
Πρόεδρος: Από που θεωρείτε ότι προέρχονται αυτά τα τηλεφωνήματα;
Μάρτυρας: Δεν το ξέρω..
Συν. πολιτ. αγωγής: Είχατε άλλη υπόθεση τέτοιας βαρύτητας;
Μάρτυρας: Οχι

Ηταν νηφάλιος και ήρεμος μετά τη δολοφονία

Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο μάρτυρας χαρακτήρισε τον Γ. Ρουπακιά νηφάλιο και ήρεμο.

  • «Ηταν νηφάλιος , ήρεμος χωρίς να αντιδράσει κοιτούσε  μπροστά, ενώ το παλικάρι ήταν αιμόφυρτο  λίγο πιο πέρα» είπε χαρακτηριστικά για να ακούσει τον συνήγορο να τον ρωτά:
  • «Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν παγωμένος ή σοκαρισμένος;»
  • Μάρτυρας: Από την εμπειρία μου, κάποιος που είναι παγωμένος δεν μπορεί ούτε να μιλήσει. Από το τσιγάρο που κάπνιζε και από τον τόνο της φωνής του φάνηκε. <Δεν ξέρω> μου είπε, από αδιαφορία».

Πατέρας Φύσσα: «Θα τον πούμε και Αγιο Ρουπακιά τώρα;»

Ο διάλογος προκάλεσε σχόλια στο ακροατήριο και η πρόεδρος παρενέβη

  • Πρόεδρος: Κάποιες κινήσεις να λείπουν, παρακαλώ. Δεν βοηθούν. 
  • Μάγδα Φύσσα: Ούτε τα λόγια βοηθούν. 
  • Παναγιώτης Φύσσας: Θα τον πούμε και Αγιο Ρουπακιά τώρα»

Η δίκη διεκόπη για την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρυσή Αυγή δίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ