Ξεκινά διπλωματικό μαραθώνιο ο Τσίπρας για προσέλκυση επενδύσεων - iefimerida.gr

Ξεκινά διπλωματικό μαραθώνιο ο Τσίπρας για προσέλκυση επενδύσεων

(PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Αθήνα έρχεται ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κέρι, προσκεκλημένος του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ξεκινά διπλωματικό μαραθώνιο με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

Σύμφωνα με το Εθνος, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα στις 13 και 14 Νοεμβρίου. Εν συνεχεία θα αναχωρήσει για τη Λευκωσία και από εκεί θα μεταβεί στην Αττάλεια της Τουρκίας, όπου στις 15 και 16 του μηνός συγκαλείται Σύνοδος Κορυφής των «G20».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κέρι αναμένεται να μεταφέρει την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στον τομέα των επενδύσεων. Εξάλλου, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας ανακοίνωσε ότι προσανατολίζεται στη στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα μας.

Αμέσως μετά το τετ-α-τετ με τον Τζον Κέρι ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην Αγκυρα όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Βασικό θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι το προσφυγικό.

Στο πλαίσιο του «μαραθωνίου» που έχει σχεδιάσει το μέγαρο Μαξίμου, εντός Νοεμβρίου προγραμματίζεται και η επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Ισραήλ, όπου θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αλλά και με τον πρόεδρο Ρόιβεν Ρίβλιν. Εν συνεχεια θα μεταβεί και στην Παλαιστίνη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ