Η χήρα του Ρόμπιν Γουίλιαμς «σπάει» τη σιωπή της: Αν δεν αυτοκτονούσε, θα ζούσε το πολύ 3 χρόνια - iefimerida.gr

Η χήρα του Ρόμπιν Γουίλιαμς «σπάει» τη σιωπή της: Αν δεν αυτοκτονούσε, θα ζούσε το πολύ 3 χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήρθαν στην επιφάνεια όταν ο δημοφιλής ηθοποιός έβαλε τέλος στη ζωή του, το 2014.

Τώρα η σύζυγός του, Σούζαν Γουίλιαμς, αποκαλύπτει σε μία από τις πρώτες συνεντεύξεις του από τότε, πως ο κωμικός είχε μπροστά του μετά βίας τρία χρόνια ζωής.

«Δεν σκότωσε η κατάθλιψη τον Ρόμπιν», δήλωσε στο People, μιλώντας για το τι οδήγησε τον Ρόμπιν Γουίλιαμς στην αυτοκτονία. «Η κατάθλιψη ήταν ένα από τα σχεδόν 50 συμπτώματα που είχε. Και ήταν ένα από τα μικρά», πρόσθεσε.

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έπασχε από την ασθένεια DLB, η δεύτερη πιο συχνή ασθένεια νευροεκφυλιστικής άνοιας, μετά από το Αλτσχάιμερ, η οποία προκαλεί διακυμάνσεις τη νοητική κατάσταση και ψευδαισθήσεις μεταξύ άλλων. Αυτό το πρόβλημα υγείας είχε αρχίσει να καταβάλει τον ηθοποιό τον τελευταίο χρόνο της ζωής του, κατά τον οποίο μεταξύ άλλων είχε τρομερό άγχος, παραισθήσεις και προβλήματα κίνησης. Τα συμπτώματα χειροτέρευσαν τους τελευταίους μήνες πριν αυτοκτονήσει, καθώς πάθαινε κρίσεις πανικού, ενώ σε ένα περιστατικό είχε υπολογίσει λάθος στην προσπάθειά του να περάσει μία πόρτα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του και να αιμορραγεί. Παρόλα αυτά όμως, η ομάδα των γιατρών που τον παρακολουθούσε δεν μπορούσε να πει με σαφήνεια ποιο ήταν το πρόβλημα, μέχρι την ώρα της νεκροψίας.

«Ξέρω τώρα πως οι γιατροί έκαναν ακριβώς αυτό που έπρεπε. Ομως αυτή η ασθένεια είναι πιο γρήγορη και μεγαλύτερη από εμάς», είπε η χήρα του ηθοποιού, που ελπίζει με την εμπειρία της να βοηθήσει άλλους που πάσχουν από αυτή την ασθένεια.

«Ο Ρόμπιν ήξερε πως έχανε το μυαλό του και ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για αυτό», είπε μεταξύ άλλων η Σούζαν Γουίλιαμς. «Ηταν μία ιδιαίτερη περίπτωση και προσεύχομαι αυτή να ρίξει φως σε αυτό που βασανίζει εκατομμύρια ανθρώπους και τους αγαπημένους τους. Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Εκείνος δεν ήξερε», κατέληξε.

Σε άλλη συνέντευξή της, στο ABC, η χήρα του ηθοποιού αποκάλυψε ότι ο Γουίλιαμς είχε πιθανότατα μόνο τρία ζωής ακόμη. «Και θα ήταν σκληρά χρόνια. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι θα ήταν ακινητοποιημένος», είπε ακόμη.

Στη συνέντευξή της, η Σούζαν Γουίλιαμς θυμήθηκε με δάκρυα στα μάτια την τελευταία συζήτηση που είχε μαζί του, τη νύχτα πριν από τον θάνατό του και πώς έτρεξε πίσω στο σπίτι της όταν τον βρήκε απαγχονισμένο ένας βοηθός του, το επόμενο πρωί. «Ήθελα μόνο να δω τον άντρα μου. Και τον είδα... και προσευχήθηκα μαζί του. Και του είπα: «Σε συγχωρώ 50 δισεκατομμύρια φορές, με όλη μου την καρδιά. Είσαι ο γενναιότερος άνδρας που γνωρίζω». Ξέρετε, ζούσαμε έναν εφιάλτη», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ