Μπέργκμαν στο θέατρο «Λευτέρης Βογιατζής» [βίντεο] - iefimerida.gr

Μπέργκμαν στο θέατρο «Λευτέρης Βογιατζής» [βίντεο]

Α. Ευσταθιάδου και Μ. Κεχαγιόγλου (Φωτογραφία): Μ. Τούλτσα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η «Φθινοπωρινή σονάτα» ανεβαίνει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Πρωταγωνιστούν η Μαρία Κεχαγιόγλου και η Ανθή Ευστρατιάδου. Σκηνοθετεί η Μαρία Μαγκανάρη.

Μητέρα και κόρη. Μία σχέση αρχετυπικά αναγκαστική. Πάντα ζητάει κάτι η μία από την άλλη και πάντα επιδρά κάπως η μία στην άλλη, ακόμα και σωματικά. Αυτό είναι το θέμα της υπέροχης ταινίας με τίτλο «Φθινοπωρινή σονάτα» του Σουηδού σκηνοθέτη Ίγκμαρ Μπέργκμαν που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1978.
Αυτό το φθινόπωρο λοιπόν, το Θέατρο της οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» κάνει πρεμιέρα με τη θεατρική διασκευή της «Σονάτας» και ένα εξαιρετικό καστ. Τη μητέρα ερμηνεύει η Μαρία Κεχαγιόγλου και την κόρη η Ανθή Ευστρατιάδου υπό τη σκηνοθετική οδηγία της Μαρίας Μαγκανάρη (ομάδα «προτσές»).

Τρέιλερ της παράστασης Φθινοπωρινή Σονάτα: Ιάσων Αρβανιτάκης

«Ένα όνειρο σε τρεις πράξεις, με δύο πρόσωπα και τρεις φωτισμούς», είχε χαρακτηρίσει ο Μπέργκμαν τη μοναδική ταινία του. Πάνω σ΄αυτό το μοτίβο κινείται και η ομάδα «προτσές», η οποία επιχειρεί μία επιστροφή στα βασικά του θεάτρου: τον ηθοποιό και το κείμενο. Εδώ η σκηνοθέτις προσθέτει και τη μουσική: «Οι ηθοποιοί προσπαθούν έμπρακτα να συνδιαλλαγούν μαζί της, σαν να ήταν ακόμα ένας ηθοποιός. Έτσι από στοιχείο ατμόσφαιρας, η μουσική μετατρέπεται σε δομικό στοιχείο της δράσης. Η ίδια η σονάτα ως μουσική φόρμα, εξάλλου, μας ενέπνευσε σε ζητήματα ρυθμού και δομής της παράστασης», αναφέρει η Μαρία Μαγκανάρη.

Μητέρα και κόρη λοιπόν, ξανασυναντιούνται μετά από πολλά χρόνια. Μοιραία, το κοινό τους παρελθόν θα ξαναζωντανέψει σαν φάντασμα, που ζητάει επίμονα κάτι. Τα λάθη, οι ενοχές, η τιμωρία και η συγχώρεση θα παλέψουν με την αγάπη, που στέκει αμήχανη και ανέκφραστη... Η συνέχεια στη σκηνή της Οδού Κυκλάδων.

Βy arrangement with Josef Weinberger Limited, London, on behalf of the Ingmar Bergman Foundation. www.ingmarbergman.se


Η παράσταση
«Φθινοπωρινή σονάτα», του Ίγκμαρ Μπέργκμαν
Παίζουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Ανθή Ευστρατιάδου
Μετάφραση, Διασκευή, Σκηνοθεσία: Μαρία Μαγκανάρη
Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής: Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη, τηλ. 210 8217877, www.neaskini.gr
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, στις 21.00
Διάρκεια: 75'
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 12 ευρώ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ) και 5 ευρώ (ατέλεια)
Αγορά εισιτηρίων: τηλεφωνικά 210 8217877, ηλεκτρονικά Ticketservices.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ