Πώς οι πρόσφυγες θα συνεισφέρουν στην οικονομία της Γερμανίας - iefimerida.gr

Πώς οι πρόσφυγες θα συνεισφέρουν στην οικονομία της Γερμανίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πρόσφυγες θα συνεισφέρουν σημαντικά στην οικονομία της Γερμανίας έπειτα από μερικά χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW).

«Βάσει των εκτιμήσεών μας σε πέντε με επτά χρόνια ένας πρόσφυγας θα προσφέρει στο κράτος περισσότερα από όσα κοστίζει», δήλωσε ο Μαρσέλ Φράτσερ πρόεδρος του DIW μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt.

Ο ίδιος παράλληλα χαρακτήρισε «σοκαριστικό» το πόσο μονομερής είναι η συζήτηση στη Γερμανία για τους πρόσφυγες, με την έμφαση να δίνεται μόνο στις ενδεχόμενες αυξήσεις φόρων ή εισφορών.

Γρήγορα οι πρόσφυγες θα έχουν δικό τους εισόδημα, θα ενισχύσουν τα έσοδα των επιχειρήσεων και θα αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, τόνισε ο Φράτσερ. «Από αυτό θα επωφεληθούν και οι Γερμανοί συνάδελφοί τους», εξήγησε.

Πάντως ο Φράτσερ επεσήμανε ότι η ενσωμάτωση των προσφύγων «θα είναι ακριβή και θα διαρκέσει αρκετά χρόνια».

«Η εμπειρία έχει δείξει ότι τα πρώτα δύο χρόνια το 90% των καταγεγραμένων προσφύγων θα είναι άνεργοι και έπειτα από πέντε χρόνια το ποσοστό ενδέχεται να φτάνει το 50%. Εξάλλου οι πρόσφυγες δεν είναι τόσο παραγωγικοί όσο το γερμανικό εργατικό δυναμικό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όταν ρωτήθηκε αν οι Γερμανοί θα πρέπει να ανησυχούν για τις δουλειές τους, ο πρόεδρος του DIW απάντησε κατηγορηματικά «όχι».

Και εξήγησε: «Αρχικά μόλις 250.000 πρόσφυγες θα μπουν του χρόνου στην αγορά εργασίας. Με δεδομένο ότι το ποσοστό ανεργίας είναι 6% και οι κενές θέσεις εργασίας πάνω από 600.000 αυτό είναι διαχειρίσιμο. Εξάλλου η οικονομική επιστήμη μας έχει διδάξει ότι και στο παρελθόν τα μεταναστευτικά κύματα δεν είχαν καμία ή πολύ περιορισμένες επιπτώσεις στις θέσεις εργασίες και τους μισθούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ