Πρωτοβουλία των δημάρχων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου για να πάρει μπροστά η αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου - iefimerida.gr

Πρωτοβουλία των δημάρχων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου για να πάρει μπροστά η αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί η επένδυση στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, οι Δήμαρχοι των τριών όμορων πόλεων, Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης πήραν πρωτοβουλία και επιδίωξαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να ενημερωθούν για το ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην Αεροδρομίου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, συζητήθηκε εκτενώς η αξιοποίηση της έκτασης και ο σχεδιασμός του ΤΑΙΠΕΔ. Ο κ. Πιτσιόρλας μας τόνισε ότι «το έργο του Ελληνικού βρίσκεται στο άμεσο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, με βάση τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας και η υλοποίησή του θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα».

Εν όψει της συνέχισης της διαδικασίας, οι Δήμαρχοι των τριών πόλεων επισημάναμε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη ως σοβαρές παράμετροι τα ζητήματα που θέτουμε, όπως η ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής, ο σεβασμός στο περιβάλλον, η ανταποδοτικότητα στους όμορους Δήμους, η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Με αυτά τα δεδομένα, οι Δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου ξεκινούν άμεσα σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών, με πρώτο βήμα τη σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων για να γίνει αναλυτική συζήτηση σε σχέση με τις ανάγκες των όμορων Δήμων και των τοπικών κοινωνιών.

Στη συνέχεια προγραμματίζεται σύγκληση κοινού, διαδημοτικού συμβουλίου, ενώ θα υποβάλουν και αίτημα συνάντησης με τον κ. Πρωθυπουργό για το ζήτημα. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και κοινή συνέντευξη τύπου για το θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ