«Θα εκραγούμε και θα τους πάρουμε μαζί μας», λέει ο Μίκης Θεοδωράκης - iefimerida.gr

«Θα εκραγούμε και θα τους πάρουμε μαζί μας», λέει ο Μίκης Θεοδωράκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή επίθεση εναντίον των ευρωπαίων εταίρων μας εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο Μίκης Θεοδωράκης προειδοποιώντας την ΕΕ και την κυβέρνηση ότι με τα σκληρά μέτρα που επιβάλλονται η χώρα οδηγείται «στο δρόμο της βίας», ενώ τόνισε ότι η συναίνεση και ο συμβιβασμός σημαίνουν «υποταγή» και «το τέλος μας ως έθνους και ως λαού».

Ολόκληρη η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη στην πρωινή εκπομπή του Ant1 έχει ως εξής:

«Οι ξένοι μας βάζουν όλο και πιο βαθιά το μαχαίρι. Μας προκαλούν προσβλητικά κάθε μέρα και περισσότερο και μας οδηγούν σε έκρηξη που πιθανόν να καταστρέψει και τους ίδιους. Οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης συμπεριφέρονται απέναντι τους σαν μερμήγκια, ενώ στον λαό μας επιδεικνύουν μια τόσο τρομακτική αναλγησία, που θα πρέπει να είναι είτε συνειδητά όργανα του κακού, είτε επικίνδυνα άσχετοι, μικροί και αφελείς... Φέρονται σαν ύαινες. Από την νέα σύσκεψη των Ευρωπαίων προκύπτει καθαρά ότι μόνος δρόμος στον οποίο μας οδηγούν με σιγουριά είναι ο δρόμος της βίας. Η φωνή της υπομονής, της συναίνεσης, του συμβιβασμού και τελικά της υποταγής σημαίνει το τέλος μας ως έθνους και ως λαού»,

Τέλος, ο διάσημος μουσικοσυνθέτης υπογράμμισε ότι τα σκληρά μέτρα οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη: «Δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι. Πρέπει να είμαστε όρθιοι... Θα εκραγούμε και θα τους πάρουμε μαζί μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ