Οι ΑΝΕΛ απειλούν να καταψηφίσουν τη φορολόγηση των ζυθοποιών - iefimerida.gr

Οι ΑΝΕΛ απειλούν να καταψηφίσουν τη φορολόγηση των ζυθοποιών

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με... hangover από την μπύρα κινδυνεύει η κυβέρνηση καθώς οι ΑΝΕΛ, επιμένουν να απειλούν ότι θα καταψηφίσουν την διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την φορολόγηση των εταιρειών ζυθοποιίας και ζητούν να αποσυρθεί.

Την θέση του κόμματος διατύπωσε ανοικτά ο εισηγητής Γιώργος Λαζαρίδης κατά την διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου:

«Να αποσυρθεί το άρθρο 52. Πέραν από τις μικρές ζυθοποιίες που υπάρχουν ανά την Ελλάδα, στην Θράκη υπάρχει και μια ακόμα ζυθοποιία που κρατά θέσεις εργασίες. Στηρίζοντας αυτή την ζυθοποιία στηρίζεις και την Θράκη».

Οι ΑΝΕΛ απειλούν να καταψηφίσουν τη φορολόγηση των ζυθοποιών | iefimerida.gr 0


Πριν από μερικές ημέρες και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος σε σχόλιό του στο twitter έγραψε: «Η φορολόγηση της ελληνικής μπίρας που ζει τη Θράκη και μικρές ζυθοποιίες σε όλη την Ελλάδα ΔΕΝ ψηφίζεται ούτε αποτελεί προαπαιτούμενο».

Οι ΑΝΕΛ απειλούν να καταψηφίσουν τη φορολόγηση των ζυθοποιών | iefimerida.gr 1


Ελληνες ζυθοποιοί: Επαίσχυντο άρθρο, δεχόμαστε εκβιασμούς

Μάλιστα, στην επιτροπή της βουλής μίλησε και ο εκπρόσωπος Ομοσπονδίας μικροζυθοποιών Ελλάδας – ΣΜΑΖΕ Δημήτρης Πολιτόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «επαίσχυντη» την σχετική διάταξη.

«Εγώ θα σας πως όχι μόνο τι λέει το άρθρο 52 αλλά και πώς αυτό έφτασε στην Βουλή (…) Εδώ και χρόνια δεχόμαστε απειλές, εκβιασμούς και απόπειρες εναντίον μας (...) Η διάταξη αυτή εξομοίωσης τέθηκε στην εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ με ψευδή στοιχεία» υποστήριξε, αναφέροντας πως μια σειρά χωρών της ΕΕ όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία κ.λπ έχουν κλιμακωτό συντελεστή στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Τόνισε ακόμη ότι «οι ελληνικές ζυθοποιίες είναι η κλειδοθήκη της ανάπτυξης της χώρας στον κλάδο του ζύθου» και πως «η ρύθμιση στηρίζεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που έχει γίνει εργαλείο λόμπινγκ εναντίον της πατρίδας μας. Αν αυξήσουμε τον φόρο κατανάλωσης μπύρας πρέπει να το κάνουμε για όλες τις επιχειρήσεις ελληνικές και ξένες». Υποστήριξε δε ότι η συγκεκριμένη διάταξη πλήττει την ελληνική ζυθοποιία και ενισχύει το ολιγοπώλιο ξένων εταιριών. Τέλος, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας μικροζυθοποιών Ελλάδας είπε πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχει εκδώσει τα αποτελέσματα της έρευνας που έχει γίνει για τον κλάδο μέχρι σήμερα «με την δικαιολογία ότι η υπάλληλος που θα καθαρογράψει την απόφαση είναι σε άδεια κύησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ