Σφοδρές αντιδράσεις για το «παράλληλο τραπεζικό σύστημα» του Δραγασάκη - iefimerida.gr

Σφοδρές αντιδράσεις για το «παράλληλο τραπεζικό σύστημα» του Δραγασάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονες συζητήσεις αλλά και αντιδράσεις προκάλεσε η ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στη Βουλή.

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός «παράλληλου συστήματος τραπεζών στην Ελλάδα, που να μην είναι υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», ενώ στη συνέχεια είπε ότι «έχει σημασία η στήριξη των συνεταιριστικών τραπεζών και της Τράπεζας Αττικής. Εχει σημασία η ενθάρρυνση της δημιουργίας νέων τραπεζών και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων».

Ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά εκ μέρους του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης: «Με την παρέμβασή του ο κ. Δραγασάκης δυναμίτισε τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και απέδειξε πόσο ανεύθυνη και επικίνδυνη είναι αυτή η κυβέρνηση. Την ημέρα που ψηφίζεται με συναίνεση η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έρχεται να μιλήσει για σχέδιο παράλληλου τραπεζικού συστήματος σε πρώτη φάση με τις συνεταιριστικές και στη συνέχεια με την ίδρυση νέων τραπεζών».

«Παράλληλο τραπεζικό σύστημα σε χώρα της ΕΕ εκτός του ευρωσυστήματος, δηλαδή εκτός της εποπτείας της ΕΚΤ, δεν υφίσταται. Φαίνεται ότι ο κ. Δραγασάκης δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον "βαρουφακισμό" που μας συντροφεύει», σχολίασε ο Μάκης Βορίδης.

«Παράλληλο τραπεζικό σύστημα εντός Ευρωζώνης δεν προβλέπεται. Σχεδιασμός, άγνοια ή λάθος;» έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτό το λέει ο σοβαρότερος του Σύριζα...φανταστείτε τί λένε οι υπόλοιποι», ανήρτησε στο Twitter και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Παράλληλο τραπεζικό σύστημα=μας πήραν τον έλεγχο οι Ευρωπαίοι στις συστημικές και θα δώσουμε θαλασσοδάνεια μέσω Αττικής και συνεταιριστικές», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ