Σκληρή αντιπαράθεση Τσίπρα-Κουμουτσάκου για το προσφυγικό στη Βουλή - iefimerida.gr

Σκληρή αντιπαράθεση Τσίπρα-Κουμουτσάκου για το προσφυγικό στη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο για το προσφυγικό.

«Το να δαιμονοποιείτε έναν όρο, ο οποίος πράγματι, όταν ταυτίζεται στον λαθρομετανάστη, μπορεί να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, αλλά να ταυτίζετε κριτική σε μια ολόκληρη πολιτική, που πάντως ήταν αποτελεσματικότερη από τη δική σας, πάνω σε αυτόν τον όρο, νομίζω ότι είναι λάθος», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για το προσφυγικό.

«Δεν πρόκειται για λαθρομετανάστες και λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν περίμενα από εσάς να υιοθετήσετε αυτούς του χαρακτηρισμούς και μάλιστα κάνοντας και λεκτικές ακροβασίες», απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή την ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου ο οποίος κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει κυρίως ως προς τα ανταλλάγματα που έλαβε η χώρα αναλαμβάνοντας να φιλοξενήσει 50 χιλιάδες πρόσφυγες και την ετοιμότητα της να διαχειριστεί την κρίση.

Ο Πρωθυπουργός, στην απάντησή του, στάθηκε κυρίως στην ανθρωπιστική διάσταση της κρίσης αλλά άφησε αναπάντητα τα συγκεκριμένα ερωτήματα, αναγνωρίζοντας ότι στην πραγματικότητα η Ελλάδα ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις χωρίς να λάβει καμία ουσιαστική βοήθεια.

Ο Γ.Κουμουτσάκος εξέφρασε τον φόβο ότι με τη συμφωνία που υπέγραψε η Κυβέρνηση θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες αλλά και μετανάστες καθώς δεν υπάρχει ενεργός μηχανισμός επαναπατρισμού τους. Τόνισε μάλιστα ότι η Τουρκία δεν έχει επιδείξει διάθεση συνεργασίας στο προσφυγικό αλλά έχει λάβει συγκριμένα ανταλλάγματα (οικονομικά, διπλωματικά και γεωπολιτικά), ενώ έφερε ως παράδειγμα το θέμα επανεισδοχής μεταναστών. Όπως ανέφερε, η χώρα μας έχει κάνει αίτημα για 144 χιλιάδες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά από την Τουρκία δεν έχουν γίνει αποδεκτοί ούτε 4 χιλιάδες. Ο Βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την ανησυχία της ΝΔ για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στη χώρα μας αλλά και για τις κοινωνικές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει η ασύντακτη διαχείριση του ζητήματος.

Πάντως στο Κοινοβούλιο σχολιάζουν ότι έγινε μια ουσιαστική συζήτηση υψηλού επίπεδου για ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα. Από τη ΝΔ τονίζουν ότι το κόμμα θα συνεχίζει να κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευση σε τόσο κρίσιμα εθνική ζητήματα πιέζοντας όμως για ουσιαστικές απαντήσεις. Θυμίζουν πάντως με νόημα από τη Συγγρού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν από μόλις ένα χρόνο, επέμενε να κάνει φθηνή αντιπολίτευση εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ