Κατηγορηματικό «όχι» από Σαμαρά και στο νέο Μνημόνιο - iefimerida.gr

Κατηγορηματικό «όχι» από Σαμαρά και στο νέο Μνημόνιο

Νέα Δημοκρατία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατηγορηματικά αρνητική είναι η Νέα Δημοκρατία στην πιθανότητα να υπερψηφίσει το όποιο σχέδιο διάσωσης φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή ακόμα κι αν θέσει ως υποχρεωτική προϋπόθεση την πλειοψηφία 180 βουλευτών.

«Δεν ψηφίζουμε νέο Μνημόνιο» λένε στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να προκαταλάβουν και την στάση της κυβέρνησης και εκτιμούν ότι αν το ζήτημα τεθεί με υποχρεωτικό τρόπο τότε θα πάμε σε εκλογές.

Τονίζουν μάλιστα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν ενώ αίσθηση προκαλεί ότι συνομιλητές του κ. Σαμαρά λένε πώς στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το πρωί με τον κ. Βενιζέλο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν του έθεσε τέτοιο ζήτημα. Κάτι που έκανε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ όπως αυτός ισχυρίστηκε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA χθες βράδυ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης επεσήμανε ότι 180 ψήφοι απαιτούνται για κύρωση διεθνών συμφωνιών που θίγουν την εθνική κυριαρχία ενώ κάλεσε την κυβέρνηση σε περίπτωση κατά την οποία ζητηθεί η αυξημένη πλειοψηφία να γνωστοποιήσει ποια τμήματα της εθνικής κυριαρχίας παραχωρούνται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ