Το φαντασμαγορικό Cirque Éloize τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - iefimerida.gr

Το φαντασμαγορικό Cirque Éloize τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ολόφρεσκη σκηνική αφήγηση που επιχειρεί να αποδείξει ότι η αχαλίνωτη φαντασία, η πηγαία έμπνευση και το υψηλό αισθητικό επίπεδο μπορούν να ξυπνήσουν το παιδί που υπάρχει μέσα σε κάθε θεατή, αποτελεί το εκθαμβωτικό υπερθέαμα με τίτλο «iD», που θα παρουσιάσει τα φετινά Χριστούγεννα (στις 15, 16, 17, 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου) το περίφημο Cirque Éloize, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για μία φαντασμαγορική παράσταση, γεμάτη τόλμη, νεανικότητα και αδρεναλίνη, που ενσωματώνει τα σύγχρονα πολυμέσα, και ένα μείγμα των τεχνών του τσίρκου και των σύγχρονων αστικών χορών του δρόμου, όπως το χιπ-χοπ και το breakdance, την οποία έχει σκηνοθετήσει ο Ζανό Πενσό, πρόεδρος, ιδρυτής, και καλλιτεχνικός διευθυντής της διάσημης καναδικής ομάδας τσίρκου.

Με ακροβατικά που κόβουν την ανάσα καταρρίπτοντας τους φυσικούς νόμους και με ιλιγγιώδεις ρυθμούς που προκαλούν δέος, το «iD» κατακτά την απόλυτη καλλιτεχνική αρμονία. Η παράσταση επιχειρεί να μεταφέρει το κοινό στους δρόμους, στην καρδιά της πόλης, σε έναν δημόσιο χώρο, όπου οι άνθρωποι συναντιούνται για να απαρνηθούν την ανωνυμία τους και να εκφραστούν μέσα από τη διεγερτική μουσική που έγραψαν οι συνθέτες Ζαν-Φι Κονκάλβ και Αλέξ Μακ Μαόν.

Η σκηνή ζωντανεύει από την ανεξάντλητη ενέργεια των ακροβατών, των χορευτών και των breakdancers, με βιντεοπροβολές σε τεράστιες οθόνες και ένα εντυπωσιακό φινάλε σε ένα μοναδικό trampowall, που θα κάνει τον κάθε θεατή να λατρέψει αυτό το ανεπανάληπτο σόου.

Άλλωστε, το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αφού το «iD» είναι δημιούργημα του πολυβραβευμένου Cirque Éloize, του διάσημου συνόλου που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο από το 1993, αποτελώντας μαζί με το Cirque du Soleil (σήμερα συνυπάρχουν πλέον ως συνεργαζόμενες και συγγενείς εταιρίες) τους δύο παγκόσμιους ηγέτες στη σύγχρονη τέχνη του τσίρκου αλλά και στα μεγάλα οικογενειακά θεάματα.

Το Cirque Éloize, εδώ και 20 χρόνια, σαγηνεύει εκατομμύρια θεατές, καταθέτοντας επί σκηνής αληθινά έργα τέχνης μεγάλης κλίμακας, ενώ, μέσα από τις παραστάσεις του απαντά σε διαχρονικά ζητήματα, όπως η συνύπαρξη της υψηλής αισθητικής και ποιότητας με τη μαζική διασκέδαση, της αυθεντικής δημιουργίας και έμπνευσης με τη φαντασμαγορία και το ανυπέρβλητο θέαμα.Ταυτόχρονα, ανιχνεύει τις πανάρχαιες ακροβατικές τεχνικές και παραδόσεις και τις συνδυάζει με την πρωτοπορία και τις μοντέρνες φόρμες. Έτσι, το Cirque Éloize δημιουργεί μία νέα τέχνη, στην οποία το βασικό ζητούμενο είναι η καλλιτεχνική αρτιότητα, μία τέχνη που εκφράζει τον σύγχρονο χαρακτήρα της με έναν καινοτόμο τρόπον αλλάζοντας όλα τα δεδομένα στον χώρο του θεάματος.

Το Cirque Éloize μετράει, ήδη, 10 πρωτότυπες παραγωγές και 4.000 παραστάσεις σε περισσότερες από 440 πόλεις και 40 χώρες. Έχει λάβει μέρος σε πολλά και σημαντικά διεθνή φεστιβάλ, ενώ με τις παραστάσεις του έχει «ξελογιάσει» κυριολεκτικά το Μπρόντγουεϊ και το Γουέστ Εντ. Παράλληλα, επιχειρώντας να προσδώσει στο έργο του έναν ουσιαστικό εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δημιούργησε το 2004 ένα στούντιο στο ιστορικό κτίριο του σταθμού Dalhousie, στην καρδιά της παλαιάς πόλης του Μόντρεαλ, έναν χώρο καλλιτεχνικών συναντήσεων, έκφρασης και διαλόγου για την κοινότητα του τσίρκου, προσκαλώντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να το επισκεφθούν.

Αμέσως μετά τις παραστάσεις της Αθήνας, το Cirque Éloize θα επισκεφθεί και την πόλη της Θεσσαλονίκης, από τις 22 έως τις 26 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τιμές εισιτηρίων: Νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι: 25 ευρώ, Ζώνη Γ': 30 ευρώ (παιδικά-φοιτητικά: 21 ευρώ), Ζώνη Β: 40 ευρώ (παιδικά-φοιτητικά: 28 ευρώ), Ζώνη Α': 50 ευρώ (παιδικά-φοιτητικά: 35 ευρώ), Διακεκριμένη Ζώνη: 65 ευρώ (παιδικά-φοιτητικά: 46 ευρώ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Cirque Éloize Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ